Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε ειρηνική διαμαρτυρία που τιμά την επέτειο της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στην πλατεία Συντάγματος στις 17 Ιουλίου 2020. (The Epoch Times)

21 χρόνια δίωξης του Φάλουν Γκονγκ από το κινεζικό καθεστώς

Ένας παγκόσμιος συνασπισμός νομοθετικών οργάνων καταδίκασε τη συνεχιζόμενη δίωξη της πνευματικής εξάσκησης του Φάλουν Γκονγκ από το κινεζικό καθεστώς, σε δήλωση που κυκλοφόρησε την παραμονή της 21ης επετείου της δίωξης, στις 20 Ιουλίου.

«Σήμερα επισημαίνουμε τα δεινά του Φάλουν Γκονγκ και όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων που έχουν υποφέρει την καταπίεση κάτω από τη διακυβέρνηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», λέει η Διακοινοβουλευτική Συμμαχία για την Κίνα (IPAC) σε δήλωση της 19ης Ιουλίου.

Η ομάδα, που ιδρύθηκε για τον συντονισμό πολιτικών με σκοπό την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιρροής του κινεζικού καθεστώτος παγκοσμίως, αποτελείται από ανώτερους πολιτικούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Προτρέπουμε τον κόσμο να σταθεί στα πόδια του και να μιλήσει για τον τερματισμό μιας τέτοιας καταστολής, για τον τερματισμό της ατιμωρησίας και για τη δικαιοσύνη, τη λογοδοσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλο τον λαό της Κίνας», προσθέτει.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία πνευματική άσκηση που περιλαμβάνει ηθικές διδασκαλίες βασισμένες στην αλήθεια, την συμπόνια και την ανεκτικότητα.

Με περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα να ασκούν Φάλουν Γκονγκ έως το 1999, ο τότε ηγέτης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ), Τζιάνγκ Ζεμίν, θεωρούσε την τεράστια δημοτικότητα της ομάδας απειλή για την αθεϊστική διακυβέρνηση του Κόμματος.

Στις 20 Ιουλίου 1999, ο Τζιάνγκ ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία για να μαζέψει και να ρίξει τους ασκούμενους σε φυλακές, στρατόπεδα εργασίας, κέντρα πλύσης εγκεφάλου και ψυχιατρικούς θαλάμους σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να παραιτηθούν από την πίστη τους.

Εκατομμύρια έχουν συλληφθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν υποστεί βασανιστήρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Πληροφοριών του Φάλουν Ντάφα.

Σύμφωνα με το Minghui.org, έναν ιστότοπο που εδρεύει στις ΗΠΑ και χρησιμεύει ως κέντρο πληροφόρησης για τη συνεχιζόμενη δίωξη της Κίνας, περισσότεροι από 4.500 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν πεθάνει υπό βασανιστήρια ενώ ήταν φυλακισμένοι. Λόγω των εκτενών προσπαθειών των αρχών να λογοκρίνουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα, ο πραγματικός αριθμός θανάτων είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος.

Το IPAC ιδιαιτέρως τονίζει τις συνεχιζόμενες αναφορές σχετικά με ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που στοχοποιούνται για βίαιες αφαιρέσεις οργάνων και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης της πολύ κερδοφόρας «βιομηχανίας» μεταμόσχευσης οργάνων του κινεζικού καθεστώτος.

Το 2006, η Epoch Times αποκάλυψε την ιστορία για το πώς το κινεζικό καθεστώς σκοτώνει κρατούμενους συνείδησης, κυρίως ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, συλλέγοντας τα όργανα τους για χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης.

Αρκετές αναφορές από ανεξάρτητους ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

Τον Ιούνιο του 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο, μετά από μια μακρόχρονη έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων από κρατουμένους συνείδησης πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στην Κίνα, «σε σημαντική κλίμακα». Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει επίσης ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι πιθανότατα η κύρια πηγή τέτοιων οργάνων.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι αναφορές… ότι αυτή η πρακτική είχε διαπραχθεί σε ένα ευρέως διαδεδομένο, κρατικά χρηματοδοτούμενο και συστηματικό επίπεδο», αναφέρει το IPAC.

Στις 17 Ιουλίου, Έλληνες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, διοργάνωσαν μια ενημερωτική εκδήλωση/ειρηνική διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος για την 21η επέτειο της δίωξης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Ουάσινγκτον τίμησαν την επέτειο πραγματοποιώντας μια ολονυκτία με κεριά, ενώ οι ασκούμενοι στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή εκδήλωση παρά την τοπική απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων λόγω της COVID-19.

Πάνω από 600 νυν και πρώην νομοθέτες από 30 χώρες υπέγραψαν δήλωση με την οποία καλούν το κινεζικό καθεστώς να σταματήσει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.

Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε