Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Τζέφρι Ντόνερ. (Ευγενική προσφορά του Τζέφρι Ντόνερ)

Αναγνώστης βρίσκει συνδέσεις στο νέο μήνυμα του ιδρυτή του Φάλουν Γκονγκ

Έχοντας διαβάσει το «Γιατί ο Δημιουργός προσπαθεί να σώσει όλα τα όντα», ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε από τον ιδρυτή του Φάλουν Γκονγκ κ. Λι Χονγκτζί, ο δικηγόρος Τζέφρι Ντόνερ διαπίστωσε ότι η αρχαία κινεζική πνευματική πειθαρχία δεν είναι ξένη προς τις δυτικές σκέψεις.

Αντιθέτως, «μεγάλο μέρος της θεολογίας, αλλά και οι στόχοι και οι αξίες, όπως εκφράζονται στο άρθρο, ήταν μέσα σε αυτό που θεωρώ ότι είναι η δυτική θρησκευτική σκέψη. Και με αυτό, εννοώ τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό», δήλωσε ο Ντόνερ. «Επίσης, βλέπω ακόμη και κάποιες ομοιότητες με τον Ινδουισμό, καθώς πρόκειται για μια θεολογία πολλών θρησκειών, αλλά οι βασικές ηθικές αξίες που πρεσβεύει είναι επίσης πολύ παρόμοιες».

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση που έχει τις ρίζες της στις αρχαίες κινεζικές παραδόσεις και περιλαμβάνει την ηθική βελτίωση που οδηγεί στην πνευματική φώτιση. Η πρακτική αποτελείται από διαλογιστικές ασκήσεις και ένα σύνολο ηθικών διδασκαλιών που επικεντρώνονται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας.

Ο Ντόνερ, ένας δικηγόρος που ζει στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ότι παρακολουθεί το Φάλουν Γκονγκ μαζί με την αρραβωνιαστικιά του πολύ τακτικά, καθώς ανησυχούν για τις διώξεις των οπαδών του στην Κίνα. «Είχα ήδη ενδιαφερθεί για την ομάδα όταν διάβασα το άρθρο» του κ. Λι, πρόσθεσε.

Στο εν λόγω δοκίμιο, ο κ. Λι γράφει ότι ο λόγος που ο Δημιουργός επιδιώκει να σώσει όλους τους ανθρώπους είναι η αγάπη του για τους ανθρώπους και ότι «είναι Αυτός που τους χάρισε τη ζωή».

«Η ιδέα της αγάπης του Δημιουργού, του Ανώτατου Όντος, για τους ανθρώπους, που το Ανώτατο Όν δημιουργεί, είναι ένα απόλυτο νήμα σε όλες τις δυτικές θρησκείες», δήλωσε ο Ντόνερ στο NTD, αδελφό μέσο ενημέρωσης της Epoch Times.

«Είμαι ασκούμενος Εβραίος», είπε ο Ντόνερ, «αλλά εξοικειώνομαι πολύ με τον Χριστιανισμό … επειδή έχω φίλους που είναι Χριστιανοί».

«Στο άρθρο του Φάλουν Γκονγκ … το Υπέρτατο Ον μετενσαρκώνεται σε αμέτρητα, πολλαπλά σώματα. Αυτή η έννοια … δεν είναι ξένη προς τον Ιουδαϊσμό ή τον Χριστιανισμό», είπε.

«Η συλλογική μας άποψη για το άτομο είναι ότι έχει ένα μέρος του Θεού μέσα του» και ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεϊκό φως σε όλους», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φερόμαστε σε όλους με το επίπεδο σεβασμού που επιδεικνύουμε».

«Το σύστημά μας, ιδίως η ίδια η δημοκρατία, βασίζεται στην ιδέα της ατομικής αξίας και το άτομο είναι αυτό που δίνει εξουσία στην κυβέρνηση και ο Θεός δίνει τα δικαιώματα στο άτομο».

Έτσι, πολλές ιδέες στο άρθρο του κ. Λι «είναι πολύ κοντά στην κυρίαρχη σκέψη μας, παρόλο που με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνονται ασύνδετες», πρόσθεσε.

Εάν το κοινό κατανοήσει αυτές τις ομοιότητες, είπε, δεν θα υπάρχει καμία βάση για «ανοχή ή αποδοχή» του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε μια παρέλαση για τη δίωξη της πίστης τους από το κινεζικό καθεστώς, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 26 Φεβρουαρίου 2023. (Larry Dye/The Epoch Times)

Λόγω της τεράστιας δημοτικότητας του Φάλουν Γκονγκ – υπολογίζεται ότι 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολήθηκαν με την άσκηση τη δεκαετία του 1990 – το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας διέταξε μια σαρωτική εκστρατεία για την εξάλειψη των ασκουμένων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να οδηγούνται σε κέντρα κράτησης, όπου υφίστανται πλύση εγκεφάλου, βασανιστήρια ή ακόμη και θανάτωση για τα όργανά τους.

Το 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο διαπίστωσε ότι το κομμουνιστικό καθεστώς σκοτώνει κρατούμενους συνείδησης για τα όργανά τους προκειμένου να προμηθεύσει την αγορά μεταμοσχεύσεων «σε σημαντική κλίμακα» εδώ και χρόνια, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ότι η πρακτική έχει σταματήσει. Τα κύρια θύματα, σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι οι κρατούμενοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.

Ο Ντόνερ δήλωσε ότι η Δύση θα πρέπει να λάβει «πολύ πιο ενεργή στάση» για να περιορίσει την κατάχρηση της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη».

«Ελπίζω ότι οι επιμέρους κυβερνήσεις θα πάρουν επίσημη θέση κατά αυτού του είδους της συμπεριφοράς με έναν πιο επιθετικό τρόπο … θα το εντάξουν στον διπλωματικό διάλογο που έχουμε, θα το φέρουν στον ΟΗΕ, θα το φέρουν στα ανοιχτά λόγια που συζητούνται στη Γενική Συνέλευση, όπου συζητείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου ελπίζω ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας θα το αναλάβουν και θα συζητήσουν τι πραγματικά συμβαίνει και πόσο απαράδεκτο είναι».

Από τη Ντόροθι Λι

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε