Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Άνθρωποι στην πλατεία Ομονοίας στις 23 Δεκεμβρίου 2021 (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Από τις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Εστιασμένα μέτρα στον τομέα της εστίασης και αθλητισμού αλλά και διαφοροποιήσεις στην χρήση και τον τύπο της μάσκας ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με σκοπό τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον του ιού του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα).

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου 2022 μέχρι περεταίρω αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων, περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 – FFP2 ή την χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, μέσα μεταφοράς και προσωπικό εστίασης.

Όσον αναφορά την εστίαση, από τις 3 Ιανουαρίου στα καταστήματα θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι με μόλις 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ ο Κ. Πλεύρης σημείωσε πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων η μουσική θα διακόπτεται άμεσα.

Στα γήπεδα, θα υπάρχει μείωση της πληρότητας κατά 10% με πλαφόν τα 1000 άτομα. Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και μονάδες χρόνιων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο με PCR 48 ωρών.

Τέλος, στους δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, θα πραγματοποιείται τηλεργασία έως και 50% με κυλιόμενο ωράριο αναλόγως με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε