Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Ντάραμ και ο γενικός εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ. (Α-Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Β-Chip Somodevilla/Getty Images)

Μπαρ: Ο Τζον Ντάραμ θα «φτάσει στην ουσία» της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ δήλωσε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζον Ντάραμ θα «φτάσει στην ουσία» του τρόπου με τον οποίο εκτυλίχθηκε η έρευνα Τραμπ-Ρωσίας.

«Νομίζω ότι είτε υπάρξουν είτε όχι περισσότερες κατηγορίες, νομίζω ότι ο Ντάραμ θα φτάσει στην ουσία, καλύτερα από τον καθένα», δήλωσε ο Μπαρ στο Fox News, καθώς προωθούσε το βιβλίο του, υποστηρίζοντας ότι ο Ντάραμ θα δημοσιεύσει μια μακροσκελή «έκθεση που θα εκθέτει τα γεγονότα».

Ο Ντάραμ, πρώην εισαγγελέας στο Κονέκτικατ, επιλέχθηκε από τον Μπαρ για να ηγηθεί της έρευνας σχετικά με την αρχική έρευνα που διεξήγαγε το FBI για την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2016, η οποία οδήγησε στον διορισμό του Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικού εισαγγελέα.

Η έρευνα του Μιούλερ δεν αποκάλυψε στοιχεία για συνωμοσία ή συμπαιγνία εκ μέρους της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων. Ωστόσο, ορισμένοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι των Δημοκρατικών και ορισμένα εταιρικά ειδησεογραφικά πρακτορεία συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι η Ρωσία παρενέβη για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει την προεδρία το 2016.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει, στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού με τη χρήση του συστήματος δικαιοσύνης, θα υπάρξει αποκάλυψη των σχετικών γεγονότων», συνέχισε στη συνέντευξή του στο δίκτυο, η οποία προβλήθηκε την Παρασκευή. «Αν αυτό υποστηρίζει περισσότερες ποινικές διώξεις, δεν έχω ιδέα».

Ο Μπαρ δήλωσε ότι ελπίζει ότι ορισμένα άτομα, «αν διέπραξαν εγκλήματα και μπορούμε να το αποδείξουμε, θα λογοδοτήσουν».

«Δεν έχω δει ποτέ επαρκή βάση για την έναρξη έρευνας εναντίον της εκστρατείας του Τραμπ», πρόσθεσε ο Μπαρ στο Fox.

Το FBI, συνέχισε ο Μπαρ, «χρησιμοποίησε τον νόμο παρακολούθησης της FISA, η οποία είναι κατασκοπεία» και χρησιμοποίησε «πράκτορες και πληροφοριοδότες και εμπιστευτικές πηγές για να συναντηθούν και να μαγνητοσκοπήσουν κρυφά συνομιλίες που είχαν με άτομα που συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία».

Στις 4 Μαρτίου, ο Ντάραμ υπέβαλε αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για να μην αποσυρθεί η κατηγορία κατά του Μάικλ Σούσμαν, ενός δικηγόρου που είχε εργαστεί για λογαριασμό της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Η ομάδα του Ντάραμ ισχυρίστηκε ότι ο Σούσμαν το 2016 διαβίβασε πληροφορίες στον πρώην γενικό σύμβουλο του FBI, Τζέιμς Μπέικερ, με έγγραφα που υποτίθεται ότι υποστήριζαν ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ μιας ρωσικής τράπεζας και του Οργανισμού Τραμπ.

Ο Σούσμαν, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν για την συνεργαζόμενη με το Δημοκρατικό Κόμμα εταιρεία Perkins Coie, κατηγορήθηκε ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στο FBI επειδή όταν μίλησε με τον Μπέικερ, φέρεται να μην είπε ότι εκπροσωπούσε την εκστρατεία της Κλίντον, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Εβδομάδες πριν από αυτό, ο Ντάραμ έγραψε σε μια κατάθεση ότι ένα στέλεχος τεχνολογικής υπηρεσίας που φέρεται να ήταν ευθυγραμμισμένο με το Δημοκρατικό Κόμμα και την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον παρακολουθούσε τις κατοικίες του Τραμπ και τον Λευκό Οίκο αφού έγινε πρόεδρος. Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι επικαλέσθηκαν τον ισχυρισμό αυτό, ο οποίος κατατέθηκε σε σχέση με την υπόθεση Σούσμαν, λέγοντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι η εκστρατεία και η προεδρία του στοχοποιήθηκαν άδικα.

«Δείχνει πόσο εντελώς διεφθαρμένα και ξεδιάντροπα είναι τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε τότε ο Τραμπ. «Μπορείτε να φανταστείτε αν οι ρόλοι αντιστρέφονταν και οι Ρεπουμπλικάνοι, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πιάνονταν να κατασκοπεύουν παράνομα το γραφείο του προέδρου;».

Στο Twitter, η Κλίντον αρνήθηκε την τελευταία κατηγορία του Τραμπ, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος και το Fox News «επινοούν απεγνωσμένα ένα ψεύτικο σκάνδαλο για να αποσπάσουν την προσοχή από τα πραγματικά του».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε