Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φαίνεται στην Ατλάντα, Γκάλας, σε μια φωτογραφία αρχείου. (Tami Chappell/Reuters)

CDC: Δεν υπάρχει καταγραφή ατόμων με φυσική ανοσία που να μεταδίδουν την COVID-19  

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι δεν έχουν καμία καταγραφή που να δείχνει τη μετάδοση του COVID-19 από άτομα που έχουν φυσική ανοσία.

Το φθινόπωρο, ο CDC έλαβε αίτημα από έναν δικηγόρο εκ μέρους του Informed Consent Action Network για έγγραφα που «τεκμηριώνουν περιπτώσεις ατόμων που: (1) δεν έλαβαν ποτέ το εμβόλιο για τον COVID-19. (2) μολύνθηκαν με COVID-19 μία φορά, ανάρρωσαν και στη συνέχεια μολύνθηκαν ξανά. και (3) μετέδωσαν τον SARS-CoV-2 σε άλλο άτομο όταν μολύνθηκαν εκ νέου».

Ο SARS-CoV-2 είναι ένα ακόμη όνομα για τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), ο οποίος προκαλεί την COVID-19.

Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την COVID-19 είναι επίσης γνωστό ότι φέρουν κάποιο βαθμό φυσικής ανοσίας στον ιό.

Σε μια απάντηση με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, ο CDC είπε ότι δεν διαθέτει έγγραφα σχετικά με το αίτημα, κάτι που επιβεβαίωσε και στην Epoch Times ενώ αρνήθηκε να πει εάν είχε βρεθεί κάποια τεκμηρίωση μεταξύ 5 Νοεμβρίου και 12 Νοεμβρίου, οδηγώντας την Epoch Times Αμερικής να υποβάλει αίτημα βάσει του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών.

«Θα υποθέτετε ότι εάν ο CDC επρόκειτο να καταπατήσει τα ατομικά και αστικά δικαιώματα όσων έχουν φυσική ανοσία, όπως την αποβολή τους από το σχολείο, την απόλυση από τη δουλειά τους ή τον διαχωρισμό από τον στρατό και ακόμη χειρότερα, ο CDC θα είχε τουλάχιστον αποδείξεις με μια περίπτωση ενός μη εμβολιασμένου, φυσικά ανοσοποιημένου ατόμου που μεταδίδει τον ιό COVID-19 σε άλλο άτομο. Αν το νομίζετε αυτό, κάνετε λάθος», δήλωσε ο Άαρον Σίρι, ο δικηγόρος που αναζήτησε τα αρχεία για λογαριασμό του δικτύου, σε μια ανάρτηση στο blog του.

Η αποκάλυψη του CDC προκάλεσε τις αντιδράσεις αρκετών εμπειρογνωμόνων ιατρικής, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Μάρτι Μακάρι του Τζονς Χόπκινς, ο οποίος υπογράμμισε πόσο λίγα δεδομένα έχει δημοσιεύσει ο οργανισμός σχετικά με τα άτομα που έχουν αναρώσει από τον covid. Ο Μακάρι κάλεσε τον CDC να δημοσιοποιήσει δεδομένα για τυχόν επαναμολύνσεις που έχουν οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τις συννοσηρότητες των ασθενών.

«Ο CDC θα πρέπει να είναι διαφανής με δεδομένα σχετικά με τη φυσική ανοσία. Αντ ‘αυτού, παίρνουμε μια εικόνα από αιτήματα FOIA όπως αυτό», έγραψε στο Twitter.

Ο CDC θέτει λίγους σταθερούς κανόνες, αλλά η καθοδήγησή του έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιδραστική κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι που επιβάλλουν εντολές εμβολίου κατά του COVID-19 έχουν αφαιρέσει την επιλογή των ατόμων να αρνηθούν το εμβόλιο εάν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν νοσήσει από τον COVID-19 και έχουν αναρρώσει, με πολλούς να αναφέρουν τον CDC ως λόγο για να το κάνουν.

Αξιωματούχοι σε όλη τη χώρα προέτρεψαν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν υποστηρίζοντας ότι θα προστατεύσουν τους γύρω τους.

«Η λήψη του εμβολίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, ειδικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη τη χώρα», δήλωσε η Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι, διευθύντρια του CDC, σε μια δήλωση το καλοκαίρι.

Αλλά αμέσως μετά, είπε ότι τα εμβόλια «δε θα μπορούσαν πλέον να αποτρέψουν τη μετάδοση» του ιού κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης.

Περισσότερες από 100 μελέτες συμπεριλαμβανομένης μιας ισραηλινής μελέτης, υποστηρίζουν τη φυσική ανοσία και ότι η προστασία που παρέχει είναι ίδια ή και ανώτερη σε σύγκριση με τα εμβόλια COVID-19. Ωστόσο, αξιωματούχοι του οργανισμού έχουν προωθήσει δύο από τις δικές τους μελέτες υποστηρίζοντας ότι ακόμη και εκείνοι που έχουν φυσική ανοσία θα πρέπει να εμβολιαστούν, υποστηρίζοντας ότι η φυσική ανοσία δεν έχει αποδειχθεί τόσο ανθεκτική όσο ο εμβολιασμός.

Οι ειδικοί διχάζονται για το θέμα. Μερικοί έχουν εκφράσει τη συμφωνία τους με τον CDC, ενώ άλλοι είπαν ότι όσοι έχουν φυσική ανοσία θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης μιας δόσης εμβολίου. Άλλοι πάλι έχουν συστήσει ότι οι περισσότεροι ή όλοι με φυσική ανοσία δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Ο CDC ανέφερε σε μια σύντομη έκθεση που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η φυσική ανοσία και τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε