Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Αυστραλοί διαδηλωτές βαδίζουν προς το Δημαρχείο του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια του «World Wide Rally For Freedom» στο Hyde Park στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 24 Ιουλίου 2021. (AAP Image / Mick Tsikas)

Χιλιάδες Αυστραλοί διαδηλώνουν κατά των περιορισμών σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Χιλιάδες αγανακτισμένοι Αυστραλοί διαδήλωσαν το Σάββατο σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη στο πλαίσιο των διαδηλώσεων «World Wide Rally For Freedom».

Οι διαδηλωτές, συνοδευόμενοι από βαριά αστυνομική παρουσία, συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες στο πάρκο Victoria του Σίδνεϊ πριν οδεύσουν προς το Δημαρχείο, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter ακούγονται να φωνάζουν «Τι θέλουμε; Ελευθερία. Πότε το θέλουμε; Τώρα!»

Χιλιάδες διαδηλώνουν στους δρόμους του Σίδνεϊ στις 24 Ιουλίου 2021. (Steven Saphore / AFP μέσω Getty Images)

Αυστραλοί διαδηλωτές βαδίζουν προς το Δημαρχείο του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια του «World Wide Rally For Freedom» στο Hyde Park στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 24 Ιουλίου 2021. (AAP Image / Mick Tsikas)

 

Η Αστυνομία της περιοχής δήλωσε ότι αναγνωρίζει και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της ειρηνικής διαδήλωσης, αλλά η διαμαρτυρία παραβίασε τις διατάξεις της δημόσιας υγείας.

«Προτεραιότητα για την Αστυνομία είναι πάντα η ασφάλεια όλης της κοινωνίας», ανέφερε σε μια δήλωση της, ενώ επιβεβαίωσε ότι «πραγματοποιήθηκαν» πολλές συλλήψεις. Κάποιοι διαδηλωτές φέρεται να ρίχνουν πλαστικά μπουκάλια και φυτά. Βίντεο των συλλήψεων έχουν δημοσιευτεί στο Twitter.

Η ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ βρίσκεται σε καθεστώς lockdown τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Δέλτα του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), γνωστό και ως το νέο κορωνοϊό.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και των κοινωνικών αποστάσεων, ο ιός του ΚΚΚ συνέχισε να εξαπλώνεται, με τη Νέα Νότια Ουαλία να αναφέρει ακόμα 163 νέα κρούσματα COVID-19 το Σάββατο.

Ο Caden Pearson συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια της COVID-19, ως ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε