Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023
Περίπου 5.200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν στον σχηματισμό χαρακτήρων στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, 1 Μαΐου, 2021. (Chen Po-chou/The Epoch Times)

Χιλιάδες συγκεντρώνονται στην Ταϊπέι για να εορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα

ΤΑΪΠΕΙ, Ταϊβάν ― Περίπου 5.200 άνθρωποι που ασκούν Φάλουν Γκονγκ στην Ταϊβάν στολισμένοι με πολύχρωμες στολές συγκεντρώθηκαν για να καθίσουν στην χαρακτηριστική Πλατεία Ελευθερίας στην Ταϊπέι την 1η Μαΐου, δημιουργώντας μια τεράστια εικόνα για να τιμήσουν τις σχεδόν τρεις δεκαετίες από τότε που η πνευματική άσκηση Φάλουν Γκονγκ παρουσιάστηκε στον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες ήταν κανονισμένο να σχηματίσουν μια σύντομη φράση με παραδοσιακά Κινέζικα ιδεογράμματα. Το μήνυμα ευχόταν στον ιδρυτή της άσκησης, Λι Χονγκτζί, χρόνια πολλά και ανέφερε για την 29η επέτειο της ημέρας που το Φάλουν Γκονγκ παρουσιάστηκε στο κοινό στην Κίνα.

Ο Λι παρουσίασε την πνευματική άσκηση στην βορειοανατολική Κίνα 29 χρόνια πριν στις 13 Μαΐου, που επίσης είναι η μέρα γενεθλίων του. Από το 2000, η ημερομηνία εορτάζεται από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και υποστηρικτές ως Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα.

Η άσκηση, γνωστή επίσης ως Φάλουν Ντάφα, αποτελείται από πέντε διαλογιστικές ασκήσεις και ηθικές διδασκαλίες επικεντρωμένες στις αρχές αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα.

«Πάνω από 5.000 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συγκεντρώθηκαν στην Ταϊπέι την 1η Μαΐου για να σχηματίσουν τεράστια ιδεογράμματα και τσουρεκάκια σπόρων λωτού – πραγματικά μια εντυπωσιακή σκηνή.

Θέλουν να πουν στον κόσμο ότι παρά την δίωξη και παραπληροφόρηση του ΚΚΚ, το Φάλουν Ντάφα παραμένει δημοφιλές παγκοσμίως και τώρα στο 29ο έτος του.

Άλλοι ασκούμενοι, που φορούσαν ροζ κάπες με κουκούλα, σχημάτισαν δύο τσουρεκάκια σπόρων [νούφαρου] λωτού. Αυτά τα τσουρεκάκια, γνωστά επίσης ως «τσουρεκάκια μακροζωίας» στα Κινέζικα, είναι συνηθισμένο παρασκεύασμα που σερβίρεται σε γενέθλια ατόμων μεγάλης ηλικίας για να εορτάσουν τα επιτεύγματά τους έχοντας φτάσει σε μια προχωρημένη ηλικία.

Αυτός ο σχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα τριών ημερών εντατικής προετοιμασίας που ξεκίνησε στις 28 Απριλίου. Οι διοργανωτές τοποθέτησαν στο έδαφος χρωματιστά χαλάκια για να φτιάξουν το περίγραμμα της εικόνας, δουλειά που δυσχέρανε η βροχόπτωση δυο ημέρες πριν από την εκδήλωση.

Όμως ο καιρός άνοιξε μέχρι την Παρασκευή. Αν και το Σάββατο ξημέρωσε συννεφιασμένο, το μεσημέρι, την ώρα που οι συμμετέχοντες ήταν ήδη στις θέσεις τους και περίμεναν να τραβηχτούν οι αεροφωτογραφίες, βγήκε ο ήλιος περικυκλωμένος από ένα φωτεινό δαχτυλίδι, γνωστό ως φωτοστέφανο 22 μοιρών, θαμπώνοντας τον κόσμο κάτω.

Ένα δαχτυλίδι φωτός εμφανίζεται γύρω από τον ήλιο στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, την 1η Μαΐου 2021. (Chen Po-chou/The Epoch Times)

 

Παράδοση

Η Χουάνγκ Τσουν-μέι, διοργανώτρια και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ντάφα της Ταϊβάν, είπε στην Έποκ Τάιμς πως οι Ταϊβανοί ασκούμενοι, παρόλο που γιορτάζουν αυτή την ημέρα περισσότερα από 20 χρόνια, ακόμα ψάχνουν τρόπους να βελτιώνουν την εκδήλωση.

Αυτό το έτος σήμανε την πρώτη φορά που η εικόνα είχε τόσο πολλούς κινεζικούς χαρακτήρες – 14 – που έκανε τον συντονισμό των συμμετεχόντων δυσκολότερο, σύμφωνα με την Χουάνγκ. Επίσης φέτος εμφανίστηκε για πρώτη φορά η εικόνα των μπουμπουκιών του λωτού.

Αυτή η παράδοση των τελευταίων δεκαετιών στην Ταϊβάν δεν ξεκίνησε στο ίδιο το νησί. Άρχισε στην Κίνα την δεκαετία του 1990, όταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ μπορούσαν ακόμα να ασκούνται ελεύθερα και να κάνουν δημόσιες δραστηριότητες. Αλλά αφότου το κινεζικό καθεστώς εκκίνησε μια πανεθνική εκστρατεία δίωξης με μαζικές συλλήψεις και προπαγάνδα μίσους τον Ιούλιο 1999, αυτή η δραστηριότητα κρατήθηκε ζωντανή από ασκούμενους του εξωτερικού.

Περίπου 5.200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν σε έναν σχηματισμό ιδεογραμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, την 1η Μαΐου 2021. (Chen Po-chou/The Epoch Times)

 

Εκτός του εορτασμού των γενεθλίων του Λι και της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα, η Χουάνγκ είπε ότι η εκδήλωση είναι και μια αντίκρουση της αλαζονείας του κινεζικού καθεστώτος. Στην αρχή της δίωξης, ο πρώην Κινέζος επικεφαλής Τζιανγκ Τζεμίν ισχυρίστηκε με αυτοπεποίθηση ότι το Φάλουν Γκονγκ θα «εξαλειφθεί» σε τρεις μήνες. Αλλά περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά, η άσκηση προσελκύει ακόμα νέους ασκουμένους, είπε η Χουάνγκ.

Πρόσθεσε ότι ήταν το 1994, δύο χρόνια αφότου ο Λι παρουσίασε την άσκηση, που η πρώτη ομάδα Ταϊβανών άρχισε να ασκείται στο Φάλουν Γκονγκ.

Ο Γου Τσινγκ-σιάνγκ, ένας συνταξιούχος αρχιτέκτονας που δημιούργησε το σχέδιο της εικόνας, είπε στην Epoch Times ότι σκοπός της απεικόνισης των δύο ουράνιων κορών ήταν η μετάδοση ενός αισθήματος οικουμενικού εορτασμού σε σχέση με την μέρα.

Μια τέτοια εκδήλωση που περιλαμβάνει χιλιάδες ανθρώπους σε καιρό πανδημίας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την επιτυχία της Ταϊβανικής κυβέρνησης στην πρόληψη της διάδοσης του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, πρόσθεσε ο Γου.

Μετά το τέλος του σχηματισμού χαρακτήρων, οι ασκούμενοι στάθηκαν σε μακριές γραμμές για να κάνουν τις διαλογιστικές ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ασκούνται στις διαλογιστικές ασκήσεις για να εορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, την 1η Μαΐου 2021. (Chen Po-chou/The Epoch Times)

 

Φάλουν Γκονγκ

Μια 28χρονη ασκούμενη, η Ντέμπι Τουνγκ, σχεδιάστρια γραφικών τεχνών και οπτικής επικοινωνίας, είπε ότι είχε συμμετάσχει σε αυτή την ετήσια εκδήλωση τουλάχιστον τέσσερεις φορές, αφότου ξεκίνησε να ασκεί Φάλουν Γκονγκ:

«Εντυπωσιάστηκα πολύ την πρώτη φορά που συμμετείχα. Ήταν πολύ γαλήνια. Ενώ καθόμουν ακούγοντας τη μουσική [που παιζόταν από τους διοργανωτές] είχα μια στιγμή πραγματικής πνευματικής γαλήνης».

Η Τουνγκ λέει ότι αφού ξεκίνησε την άσκηση είδε σημαντική βελτίωση τόσο στη φυσική όσο και στην πνευματική της κατάσταση, ειδικά συγκρίνοντάς τες με αυτές των συνομηλίκων της. Επιπλέον, βελτιώθηκε και η ποιότητα της δουλειάς της ως γραφίστρια, ενώ μερικές φορές έχει εμπνεύσεις που μοιάζουν να έρχονται από το πουθενά.

Ο Τζάκι Λιν, 48 ετών, ένας διευθύνων προγραμματισμού παραγωγής σε εταιρεία ημιαγωγών, είπε ότι έχει λάβει μέρος στον ετήσιο σχηματισμό χαρακτήρων πολλές φορές από το 2014. Είπε ότι έχει βρει νέο νόημα στην ζωή λόγω της εξάσκησης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Η κυρία Γου, νοικοκυρά, είπε ότι ήταν η δεύτερη φορά που έβλεπε τον σχηματισμό των ιδεογραμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας. Περιέγραψε το γεγονός ως ένα «θεαματικό και μεγαλοπρεπές» θέαμα.

Ένας άλλος ντόπιος, ο κύριος Λιου, πωλητής αυτοκινήτων, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τάξη με την οποία οι ασκούμενοι έλαβαν τις θέσεις τους. Ήταν η πρώτη φορά που πήγε να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση από κοντά, αν και είχε δει φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών στο διαδίκτυο.

Ο κ. Λιου εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη δίωξη των ασκουμένων στην Κίνα και την χαρακτήρισε «εξαιρετικά απάνθρωπη».

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ταϊπέι Λιν Γινγκ-μενγκ παρότρυνε τους πολίτες της Ταϊβάν και των γειτονικών χωρών να καταδικάσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει, συμπεριλαμβανομένων αυτών εις βάρος των χριστιανών και των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ.

Σε συνέντευξή του στην Έποκ Τάιμς της Ταϊβάν, ο κ. Λιν εξέφρασε την ελπίδα του «να γίνει η Ταϊβάν ένα ασφαλές λιμάνι για όλες τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και τους ανθρώπους που καταπιέζονται [από το Πεκίνο]. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια σε όλους όσους διώκονται από το ΚΚΚ».

Ακολουθήστε τον Φρανκ στο Twitter: @HwaiDer

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε