Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

China in Focus (Αυγ. 24): Η Σιντζιάνγκ σε καραντίνα, πόρτες κλειδώνονται, κάτοικοι δένονται με χειροπέδες

Βίντεο.

Τίτλοι ειδήσεων της εκπομπής China in Focus:

Η πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, η πόλη Ουρούμτσι, έχει μπει σε καραντίνα για 40 ημέρες, με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από την Γουχάν. Πόρτες έχουν σφραγιστεί με σιδερένια καρφιά ή ταινία. Οι άνθρωποι δένονται με χειροπέδες. Κάτοικοι έχουν ιδωθεί να φωνάζουν από απογοήτευση την νύχτα.

Σε ένα μόνο χωριό, 14 οικογένειες παρασύρθηκαν από νερό κατά την διάρκεια του ύπνου τους, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν κανένα θάνατο ή αγνοουμένους.

Στην Κίνα, το νηπιαγωγείο έχει μετατραπεί σε εκπαιδευτήριο προπαγάνδας. Τα μικρά παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν τις πολιτικές ομιλίες του Κινέζου επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ.

Ο κόσμος εξαρτάται ακόμη περισσότερο από τον ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό της Κίνας. Τον Μάιο, η Κίνα προμήθευσε πάνω από το 80 τοις εκατό των σημαντικότερων τύπων προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί το ιατρικό προσωπικό. Αυτή είναι μια αύξηση 24 τοις εκατό από τον Ιανουάριο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ξεπεράσουν την Κίνα με τεχνολογίες 6G. Κυκλοφορούν νέα ότι η απαγόρευση του WeChat από την κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι τόσο ευρεία όσο αρχικά θεωρείτο.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube για περισσότερες ειδήσεις από την Κίνα.

Για περισσότερες ειδήσεις και βίντεο, επισκεφθείτε μας στον ιστότοπό μας και στο Twitter.

Σχολιάστε