Τρίτη, 05 Μαρ, 2024

China in Focus: Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναγνωρίζουν την θεωρία διαρροής από εργαστήριο

Αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν φαίνεται να αναγνωρίζουν μια θεωρία για την προέλευση της πανδημίας. Η θεωρία έρχεται από μια αναφορά της περιόδου Τραμπ, η οποία λέει ότι ο ιός διέρρευσε κατά λάθος από το ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν ομιλίες με την Κίνα. Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές πρόκειται να συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά το ιστορικό της Κίνας οδηγεί κάποιους να αμφισβητούν το αποτέλεσμα.

Ένας Αμερικανός δικαστής σταμάτησε προσωρινά την απαγόρευση στον κινεζικό κατασκευαστή τηλεφώνων Xiaomi. Στην εταιρεία είχε αρχικά απαγορευτεί να δίνεται αμερικανική επένδυση ώστε να μην είναι δυνατόν αμερικανική χρηματοδότηση να πηγαίνει προς την ανάπτυξη του στρατού της Κίνας.

Το Πεκίνο υποφέρει την χειρότερη αμμοθύελλα σε δεκαετίες. Η ποιότητα του αέρα σε διάφορα τμήματα της βόρειας Κίνας επιδεινώνεται, φτάνοντας τις 150 φορές υψηλότερα από αυτό που τα διεθνή πρότυπα αποκαλούν ασφαλές.

Μια παρέλαση αυτοκινήτων στην Ατλάντα, Τζόρτζια, ενημερώνει το κοινό για τα εγκλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, προτρέποντας τον κόσμο να «τερματίσει το ΚΚΚ».

 

Σχολιάστε