Σάββατο, 02 Μαρ, 2024

China in Focus: Οι ΗΠΑ ίσως ελαφρύνουν την απαγόρευση στον κύριο κατασκευαστή μικροτσίπ της Κίνας

 

Η διοίκηση Μπάιντεν μπορεί σύντομα να καταργήσει τους εμπορικούς περιορισμούς στον μεγαλύτερο κατασκευαστή μικροτσίπ της Κίνας, αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε θέσει την εταιρεία σε μια μαύρη λίστα εμπορίου λόγω των δεσμών της με τον κινεζικό στρατό.

Ένας υπεύθυνος λογοκρισίας του κινεζικού διαδικτύου λέει ότι βοήθησε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να εντοπίσει και να συλλάβει έξι Κινέζους πολίτες πέρυσι. Καυχήθηκε για την δύναμή του να καταστέλλει άλλους σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε διαδικτυακά.

Ένας ειδικός κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη ενώ ανέλυε εικόνες δορυφόρου. Βρήκε 16 νέες υπόγειες τοποθεσίες συστημάτων εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων που χτίστηκαν στην Κίνα.

Σχεδόν ένα τρίτο των Αμερικανών λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αντισταθούν στις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας. Μια έρευνα δείχνει πως το εκτιμούν περισσότερο από την καλλιέργεια οικονομικών δεσμών με το καθεστώς.

Και τα αμερικανικά πανεπιστήμια κερδίζουν νέα δύναμη στην αντίσταση προς την επιρροή του κινεζικού καθεστώτος αφότου ένας νέος νόμος που στοχεύει τα Ινστιτούτα Κομφούκιος του Πεκίνου που βρίσκονται στο εξωτερικό, υπερψηφίστηκε στην Γερουσία.

Σχολιάστε