Δευτέρα, 24 Ιούν, 2024
Μεγάλα κενά στο ιατρικό προσωπικό των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, προειδοποιεί ο ΠΙΣ.

Χωρίς γιατρούς τα νησιά της άγονης γραμμής και άλλες ακριτικές περιοχές

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τις πολλαπλασιαζόμενες παραιτήσεις γιατρών από νησιωτικά νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία ακριτικών περιοχών, όπως και τη γενικευμένη απροθυμία να πάνε εξαρχής σε μια τέτοια θέση, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση των ιατρικών κέντρων να γίνεται ένα πρόβλημα που διογκώνεται.

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι «τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από τους ιδιώτες γιατρούς των περιοχών αυτών ούτε με μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ από μονάδες των αστικών κέντρων, οι οποίες είναι ήδη υποστελεχωμένες».

Η πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη νομοθέτηση πλαισίου κινήτρων για γιατρούς ΕΣΥ άγονων νησιωτικών περιοχών, που εστάλη στο υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει οικονομικά, φορολογικά, στεγαστικά, μισθολογικά, επιστημονικά και διοικητικά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε αυτές τις περιοχές. Καλύπτει τόσο τους υπηρετούντες όσο και τους νέους γιατρούς.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε