Τετάρτη, 07 Δεκ, 2022

Deep Dive: Δεδομένα από πάνω από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς Facebook διέρρευσαν

Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια λογαριασμοί Facebook μπορεί να κινδυνεύουν αφότου ένας χάκερ δημοσίευσε τα δεδομένα στο Διαδίκτυο δωρεάν. Το Facebook ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία είναι παλιά, από το 2019. Αλλά ανησυχίες παραμένουν για το πόσο ασφαλείς είναι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από την πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα υποδομών των $2 τρισεκατομμυρίων της διοίκησης Μπάιντεν αντιμετωπίζει αντίθεση στο Καπιτώλιο. Αλλά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να πιέσει για την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου πακέτου χωρίς ρεπουμπλικανική υποστήριξη. Η γραμματέας Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ είπε στο CNN την Κυριακή ότι ο Μπάιντεν θα προτιμούσε να κερδίσει ρεπουμπλικανική υποστήριξη για το πρόγραμμα υποδομών, αλλά αν δεν πάρει υποστήριξη από το GOP, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την ίδια διαδικαστική στρατηγική «συμφιλίωσης» που οι Δημοκρατικοί χρησιμοποίησαν για το πρόγραμμα American Rescue για να περάσουν τον νόμο Αμερικανική Εργασία χωρίς να χρειάζονται ψήφους από το GOP.

Και 13 πολιτείες μηνύουν την διοίκηση Μπάιντεν για το πακέτο στήριξης των $1,9 τρισεκατομμυρίων λόγω περιορισμών στις μειώσεις φορολόγησης. Η μήνυση αναφέρει πως η παράγραφος, γνωστή ως Επιβολή Ομοσπονδιακού Φόρου, είναι «μία από τις πιο σκανδαλώδεις υφαρπαγές εξουσίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην ιστορία του έθνους.» Οι πολιτείες είπαν ότι παραβιάζει την Δεκάτη Τροπολογία, καθώς η παράγραφος ορίζει το πως οι πολιτείες θα χρησιμοποιούν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σχετικά με μειώσεις φορολόγησης.

Συντονιστείτε στο Deep Dive καθώς εξερευνούμε αυτά και άλλα θέματα.

 

Σχολιάστε