Τετάρτη, 20 Ιαν, 2021
Οι υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέρχονται στη Ροτόντα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021. (Saul Loeb / AFP μέσω Getty Images)

Διαδηλωτές παραβιάζουν το κτίριο του Καπιτωλίου, οι ενστάσεις περί εκλεκτορικών ψήφων σε αναμονή

Άνθρωποι που κυματίζουν αμερικανικές σημαίες εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προσπέρασαν τα φράγματα και σάστισαν τις αστυνομικές δυνάμεις του Καπιτωλίου, συνωστιζόμενοι μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου, όπου οι δύο Βουλές συζητούσαν τις ενστάσεις σχετικά με τις εκλεκτορικές ψήφους από τις προεδρικές εκλογές.

Οι συζητήσεις τέθηκαν σε αναστολή και οι νομοθέτες εκκενώθηκαν. Έχουν αναφερθεί πυροβολισμοί μέσα στο κτίριο, έγραψε ο δημοσιογράφος της Epoch Times Σάρλοτ Κάθμπερτσον στο Twitter. Το κτίριο τέθηκε σε lockdown.

Πολλά βίντεο από τον χώρο έδειξαν ότι οι διαδηλωτές συμμετείχαν σε διαμάχες με αστυνομικούς που φρουρούν το φράγμα έξω. Μια ομάδα ανθρώπων στην άκρη ενός πλήθους ίσως 200.000 υποστηρικτών του Τραμπ που διαδήλωναν στο Καπιτώλιο έσπρωξαν στη συνέχεια τα εμπόδια και την αστυνομία. Οι ενισχύσεις φάνηκαν να έρχονται γρήγορα και να πυροβολούν με δακρυγόνα το πλήθος. Το πλήθος μπήκε στο κτίριο και περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά έξω.

Τα βίντεο από το εσωτερικό του κτηρίου δείχνουν τους ανθρώπους να διασχίζουν τους διαδρόμους. Αργότερα δακρυγόνα φάνηκαν μέσα στο κτίριο.

Ο δήμαρχος της Περιφέρειας της Κολούμπια, Μιούριελ Μπράουζερ, ανακοίνωσε στις 6 μ.μ. απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 6 π.μ. Πέμπτη.

Η Εθνική Φρουρά κλήθηκε στο Καπιτώλιο, ανέφερε η Politico.

Ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν ειρηνικοί και να παραμείνουν δίπλα στην Αστυνομία του Καπιτωλίου.ι
«Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο», έγραψε στο Twitter. «Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!»

Ορισμένοι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Ακολουθήστε τον Petr στο Twitter: @petrsvab

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε