Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ασθενοφόρα περιμένουν έξω από το Ιατρικό Κέντρο Μαιμονίδης, καθώς η εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ συνεχίζεται, στην περιοχή Πάρκου Διαμερίσματος του Μπρούκλυν, ΝΥ, 25 Σεπτεμβρίου 2020. (Brendan McDermid/Reuters)

Ενημερώσεις για τον ιό του ΚΚΚ: Αύξηση κρουσμάτων στην βορειοανατολική Κίνα

Η Κίνα παρατηρεί μια νέα αύξηση των κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ στις παγωμένες βορειοανατολικές περιοχές της.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ στην περιοχή που είναι παραδοσιακά γνωστή ως Μαντζουρία, κατέγραψε 43 νέα κρούσματα ιού, τα περισσότερα από τα οποία κοντά στην πόλη Σουιχουά. Η βόρεια επαρχία Χεμπέι, κοντά στο Πεκίνο, έχει δει το πιο σοβαρό πρόσφατο ξέσπασμα της Κίνας και ανέφερε 81 ακόμη κρούσματα.

Έχει αναφερθεί ευρέως ότι η Κίνα δεν αναφέρει τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων του ιού, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει την εικόνα της τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ρωσία

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Ρωσία ανέφερε 22.850 νέα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον εθνικό αριθμό σε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

Η Ρωσία επίσης μπορεί να μην αναφέρει τους πραγματικούς αριθμούς κρουσμάτων.

Η Ιαπωνία κηρύσσει έκτακτη ανάγκη σε 7 ακόμη περιοχές

Η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε επτά ακόμη νομούς την Τετάρτη, με τα μέτρα να επηρεάζουν περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων πανεθνικά.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα είπε επίσης ότι η Ιαπωνία θα αναστείλει την γρήγορη είσοδο για επαγγελματίες επισκέπτες ή άλλους με άδεια παραμονής, απαγορεύοντας πλήρως τους ξένους επισκέπτες όσο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κυβερνήτης της Μοντάνα αίρει τους περιορισμούς

Ο κυβερνήτης της Μοντάνα Γκρεγκ Τζανφόρτε κατήργησε τις εντολές περιορισμού που είχαν επιβληθεί από τον προκάτοχό του. Είπε την Τετάρτη ότι οι περιορισμοί βλάπτουν την εμπορική δραστηριότητα της πολιτείας.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που θα ισχύουν από την Παρασκευή, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα ζυθοποιεία, τα οινοπνευματοποιεία και τα καζίνο δεν θα απαιτείται πλέον να κλείνουν στις 10 μμ. Επίσης, δεν θα απαιτείται πλέον να περιορίζουν την χωρητικότητα στο 50 τοις εκατό.

Τα νέα κρούσματα στην Κίνα εξαπλώνονται γρήγορα

Νέα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ εξαπλώνονται γρήγορα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να τα περιορίσουν.

Η επανεμφάνιση του ιού, που σημειώθηκε σε ολόκληρη την περιοχή της βόρειας Κίνας, είχε ως αποτέλεσμα εξαναγκαστούν εκατομμύρια να μένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες «ύποπτοι» ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κέντρα καραντίνας.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν νέο μέγιστο θανάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ένα ακόμη νέο μέγιστο ημέρας, με πάνω από 4.300 άτομα νεκρά μέσα σε μία μέρα, μετά από μόλυνση με τον ιό του ΚΚΚ, παρά τα εκατομμύρια ανθρώπων που εμβολιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων της χώρας από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) έχει φτάσει τους 380.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, και προσεγγίζει γρήγορα τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ή περίπου 407.000. Οι επιβεβαιωμένοι φορείς έχουν φτάσει τα 22,8 εκατομμύρια.

Η Κίνα τοποθετεί εκατομμύρια ακόμα σε κατ΄ οίκον περιορισμό

Η Κίνα σημείωσε το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα στα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ, σε σύγκριση με περισσότερους από πέντε μήνες, την Τετάρτη, και ενίσχυσε τα μέτρα περιορισμού που έχουν προκαλέσει τέσσερις πόλεις να κλείσουν, καθώς η ασιατική χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μετάδοσης.

Τα περισσότερα από τα νέα περιστατικά αναφέρθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, αλλά μια επαρχία στα βορειοανατολικά της Κίνας σημείωσε επίσης αύξηση των φορέων, σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία, εν μέσω επανεμφάνισης, που έχει προκαλέσει σε περισσότερα από 28 εκατομμύρια άτομα να βρεθούν σε καραντίνα στο σπίτι.

Η ανοσία της αγέλης δεν επιτυγχάνεται το 2021: ΠΟΥ

Παρά τα εμβόλια που κυκλοφόρησαν σε διάφορες χώρες, κανείς δεν πρέπει να αναμένει την ανοσία αγέλης έναντι του ιού του ΚΚΚ φέτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Σούμγια Σουαμινάθαν.

Ο Σουαμινάθαν τόνισε την ανάγκη για τον κόσμο να συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα για την προστασία από τον ιό του ΚΚΚ, καθώς η διάθεση εμβολίων δεν θα σταματήσει την ανάγκη «τήρησης απόστασης, πλύσης χεριών και χρήσης μάσκας», ανέφερε το Al Jazeera.

Οι Lorenz Duchamps, Eva Fu, Victoria Kelly-Clark, Reuters και Associated Press συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

 

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε