Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Ο φάρος του Αγίου Νικολάου στην Κέα κατασκευάστηκε το 1831 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Κτισμένος πάνω σε ένα πέτρινο λευκό χτίσμα, στην άκρη του λιμανιού του Βουρκαριού αγναντεύει το Αιγαίο. Είναι ένας από τους δύο πρώτους φάρους του Ελληνικού Φαρικού δικτύου και θεωρείται από τους ωραιότερους φάρους της Ελλάδας. (newsbeast.gr)

Επισκεφθείτε έναν φάρο, στις 20 Αυγούστου

29 φάροι της χώρας θα είναι ανοικτοί για το κοινό στις 20/8, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου, θα έχουν οι πολίτες στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε 29 φάρους της χώρας, την Κυριακή 20 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Αυγούστου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00, τους φάρους σε:

 1. Αγ. Νικόλαο Κέας
 2. Ακρωτήρι Θήρας
 3. Αρκίτσα Φθιώτιδας
 4. Μουδάρι Κυθήρων
 5. Βρυσάκι Λαυρίου
 6. Γερόγομπο Κεφαλονιάς
 7. Γουρούνι Σκοπέλου
 8. Δρέπανο Χανίων
 9. Κασσάνδρα Χαλκιδικής
 10. Καστρί Οθωνών
 11. Σχινάρι Ζακύνθου
 12. Κρανάη Γυθείου
 13. Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης
 14. Μελαγκάβι Λουτρακίου
 15. Πλάκα Λήμνου
 16. Κόρακα Πάρου
 17. Κοκκινόπουλο Ψαρών
 18. Αλεξανδρούπολη
 19. Ταίναρο Λακωνίας
 20. Κόπραινα Άρτας
 21. Κακή Κεφαλή Χαλκίδας
 22. Μονεμβασιά Λακωνίας
 23. Λάκκα Παξών
 24. Βασιλίνα Εύβοιας
 25. Πάππα Ικαρίας
 26. Σπαθί Σερίφου
 27. Δουκάτο Λευκάδας
 28. Κατάκολο Ηλείας
 29. Κόγχη Σαλαμίνας

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Φάρων, μπορείτε μεταξύ άλλων να  διαβάσετε για την  ιστορία των φάρων, να πληροφορηθείτε για το φαρικό δίκτυο, να μάθετε για τις γυναίκες φαροφύλακες, αλλά και να δείτε πολλές όμορφες φωτογραφίες των φάρων της χώρας.

www.2steps.gr [Φάρος Μονεμβασιάς, Λακωνία]
Ο φάρος της Μονεμβασιάς, στη Λακωνία, κατασκευάστηκε το 1896, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασής του, ώστε να επανέλθει σε λειτουργία. (Υπηρεσία Φάρων)

 

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε