Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024

Επίσκεψη της προέδρου της Κάτω Βουλής της Πολωνίας στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως επισκέφθηκε η πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας (Sejm), Ελίζαμπεθ Βιτέκ (Elżbieta Witek), η οποία εξέφρασε την επιθυμία να προσκυνήσει την Παναγία την Οστρομπράμσκα, η οποία βρίσκεται στον εν λόγω ναό και να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την εκκλησιαστική κοινότητα η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο Arxon.gr, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα με τη συνοδεία υψηλόβαθμων στελεχών του Κοινοβουλίου, τον πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Άρτουρ Λόμπαρτ (Artur Lompart), και συνεργάτες του, άμα τη αφίξει τους στον ναό, χθες, προσκύνησε στο παρεκκλήσι της Παναγίας.

Εν συνεχεία, στον ναό την ανέμενε ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος και τελέστηκε δέηση υπέρ των δύο λαών.

Ο επίσκοπος με θερμά λόγια καλωσόρισε την πρόεδρο και της ενεχείρισε εικόνα του Παντοκράτορος Κυρίου, προς ευλογία και ενίσχυση του έργου της, ενώ η πρόεδρος, από την πλευρά της, ευχαρίστησε για την υποδοχή και αντιπροσέφερε στον επίσκοπο την εικόνα της Παναγίας της Τσεστοχόβα.

Ακολούθως, όπως σημειώνεται στο Arxon.gr, η πρόεδρος ξεναγήθηκε στα παρεκκλήσια και τα παρακολουθήματα του ναού και παρακάθισε σε δεξίωση κατά την οποία είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, πρόεδρο της εκκλησιαστικής κοινότητας, αλλά και με μέλη αυτής.

‘Αξιο λόγου ότι τη χθεσινή ημέρα συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την ορκωμοσία ως πτυχιούχου Θεολογίας του πρώτου Πολωνού υποτρόφου της ενορίας, σήμερα συμβούλου της πολωνικής κυβέρνησης, Πατρικίου Panasiuk, ο οποίος ήλθε από την Πολωνία για να παραστεί στην τιμητική αυτή παρουσία του θεσμικά δεύτερου στην ιεραρχία του πολωνικού κράτους πολιτικού προσώπου στην Αγία Μαρίνα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε