Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Το λογότυπο της Pfizer εμφανίζεται στη Νέα Υόρκη σε μια φωτογραφία αρχείου. (Timothy A. Clary/AFP μέσω Getty Images)AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY (Photo by Timothy A. CLARY / AFP) (Photo by TIMOTHY A. CLARY/AFP via Getty Images)

Επιστήμονες της Pfizer λένε σε κρυφό βίντεο ότι η φυσική ανοσία είναι πιθανότατα καλύτερη από τον εμβολιασμό COVID-19

Τρεις επιστήμονες στα γραφεία της Pfizer ηχογραφήθηκαν την ώρα που μιλούσαν σε μυστικούς δημοσιογράφους για την ύπαρξη φυσικής ανοσίας στον ιό που προκαλεί την COVID-19, με τον έναν εξ αυτών να λέει ότι έχει απαιτηθεί από τους υπαλλήλους να μην συζητούν για την προστασία δημόσια.

Η φυσική ανοσία αναφέρεται στην προστασία που φέρουν οι άνθρωποι έναντι του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) μετά την ανάρρωση από την COVID-19.

«Όταν κάποιος αποκτήσει ανοσία με φυσική νόσηση – εάν κολλήσουν COVID – πιθανότατα έχει καλύτερα, όχι ακριβώς καλύτερα, αλλά περισσότερα αντισώματα κατά του ιού», δήλωσε ο Νικ Καρλ, ένας από τους επιστήμονες.

«Έτσι, τα αντισώματά σας είναι πιθανώς καλύτερα σε εκείνο το σημείο από εκείνα του εμβολιασμού», πρόσθεσε αργότερα.

Ο Κρις Κρος, ένας άλλος επιστήμονας της Pfizer, είπε σε έναν μυστικό δημοσιογράφο ότι οι άνθρωποι «πιθανότατα προστατεύονται περισσότερο» από τη φυσική ανοσία σε σύγκριση με τον εμβολιασμό.

«Προστατεύεστε πιθανότατα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφού υπήρξε φυσική απάντηση», είπε.

Ένας τρίτος επιστήμονας που φέρεται να εργάζεται για την Pfizer, ο Ραχούλ Κάντκε, είπε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να περάσουν από πολλά σεμινάρια όπου τους λένε ότι η λήψη του εμβολίου της εταιρείας είναι ασφαλέστερη από τη λήψη της COVID-19 και ότι δεν μπορούν να συζητήσουν τις διαφορές με το κοινό.

«Λογικά όμως, εάν έχετε “χτίσει” αντισώματα, θα πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι τα έχετε χτίσει. Δεν ξέρω, πιθανότατα δεν φαίνεται τόσο τρελό», είπε.

Οι επιστήμονες μιλούσαν σε μυστικούς δημοσιογράφους από το Project Veritas, μια μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική ομάδα.

Η Pfizer δεν έχει απαντήσει ακόμη με κάποιο email ή φωνητικό μήνυμα με κάποιο σχόλιο.

Η εταιρεία παράγει το πιο χρησιμοποιούμενο εμβόλιο COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερες από 230 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί από τις 5 Οκτωβρίου. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγοράζει εμβόλια COVID-19 από την Pfizer, τη Moderna και την Johnson & Johnson και τα παρέχει δωρεάν στους Αμερικανούς που τα λαμβάνουν. Οι εταιρείες έχουν κλείσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022 και αναμένεται να κερδίσουν δισεκατομμύρια περισσότερα μέσω των ενισχυτικών δόσεων.

Σε αυτήν την εικόνα από το βίντεο, ο Νικ Καρλ, επιστήμονας στην Pfizer, φαίνεται σε μια χωρίς ημερομηνία μυστική εγγραφή βίντεο. (Ευγενική προσφορά του Project Veritas)

 

Όλο και περισσότερες μελέτες δημοσιεύονται που δείχνουν την αποτελεσματικότητα της φυσικής ανοσίας, ιδιαίτερα για ορισμένες ομάδες. Κάποιοι ειδικοί λένε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η φυσική ανοσία είναι παρόμοια ή καλύτερη από τον εμβολιασμό. Αλλά οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι και ορισμένοι άλλοι ειδικοί λένε ότι σχεδόν όλοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο, ανεξάρτητα από προηγούμενη μόλυνση. Υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια ενισχύουν την προστασία που προσφέρει η ανάρρωση.

Υψηλόβαθμα στελέχη των κατασκευαστών εμβολίων όπως η Pfizer σπάνια εώς ποτέ συζητούν για τη φυσική ανοσία.

Ο Κρος εργάζεται για την Pfizer ως επιστήμονας έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων, σύμφωνα με μια αρχειοθετημένη έκδοση του λογαριασμού του στο Twitter, η οποία διαγράφηκε μετά τη δημοσίευση των βίντεο του Project Veritas.

«Είμαι #pfizerproud που είμαι μέλος μιας εταιρείας που καταλαβαίνει ότι το να βοηθάς τους ασθενείς είναι κάτι περισσότερο από ιατρική, βελτιώνει την υγειονομική παιδεία, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζονται ιατρικό πτυχίο ή γλωσσάριο για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης», είχε γράψει σε μια ανάρτηση.

Ο Καρλ είναι βιοχημικός με έδρα τη Νέα Υόρκη στην Pfizer, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, το οποίο τέθηκε εκτός σύνδεσης μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο. Καταχωρήθηκε ότι ξεκίνησε στην εταιρεία τον Αύγουστο. Ο Καρλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις που έκανε ιδιωτικά στον Τζέιμς Ο’Κιφ, επικεφαλής του Project Veritas, όταν τον πλησίασαν σε ένα εστιατόριο.

Δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση της απασχόλησης του Κάντκε στην Pfizer.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πωλ, γιατρός, είπε ότι τα μυστικά βίντεο ισοδυναμούσαν με «βόμβα αλήθειας!»

«Οι επιστήμονες της Pfizer παραδέχονται με ειλικρίνεια ότι η φυσική ανοσία έναντι του COVID είναι ίση ή και καλύτερη από το εμβόλιο», έγραψε ο Πωλ στο Twitter.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε