Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Μια νοσηλεύτρια διαμαρτύρεται κατά των υποχρεωτικών εμβολίων στην πλατεία Φόλεϊ, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στις 13 Σεπτεμβρίου (Enrico Trigoso/The Epoch Times)

Γιατροί και νοσηλευτές μιλούν για τις συνέπειες της απόρριψης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο COVID-19 λόγω ιατρικών, θρησκευτικών ή ηθικών αντιρρήσεων απολύονται από νοσοκομεία που επέβαλαν τα εμβόλια για τα μέλη του προσωπικού τους.

Διάφορες πολιτείες και νοσοκομεία έχουν επιβάλει το εμβόλιο, καθώς και η διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις, η οποία εξέδωσε κανονισμό έκτακτης ανάγκης που απαιτεί από όλους τους υγειονομικούς που εργάζονται σε εγκαταστάσεις που παρέχουν υπηρεσίες Medicare & Medicaid να εμβολιαστούν πλήρως με τα εμβόλια COVID-19 έως τις 4 Ιανουαρίου. Η εντολή της διοίκησης δεν επιτρέπει τη δυνατότητα εξαίρεσης με την χρήση διαγνωστικών τεστ ούτε αναγνωρίζει τη φυσική ανοσία ως έγκυρη εναλλακτική μορφή προστασίας για αυτούς τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, πολλοί από τους οποίους μολύνθηκαν κατά την κορύφωση της πανδημίας.

Ο Dr. Martin Kulldorff, ανώτερος επιστημονικός διευθυντής του Brownstone Institute και συν-συγγραφέας της διακήρυξης του Great Barrington, είχε δηλώσει προηγουμένως στην Epoch Times ότι η προσέγγιση αυτή δεν συμφωνεί με την καθιερωμένη επιστημονική γνώση ούτε έχει νόημα από ιατρική άποψη. Υποστηρίζει ότι όσοι έχουν αναρρώσει από μια μόλυνση COVID-19 έχουν “ισχυρότερη, μεγαλύτερης διάρκειας ανοσία” από τα εμβολιασμένα άτομα και είναι οι “λιγότερο πιθανοί να μολύνουν” άλλους. Το CDC έχει παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει καμία καταγραφή ατόμων με φυσική ανοσία που να έχουν μολύνει άλλους.

Η Epoch Times συνέλεξε περισσότερες πληροφορίες από υγειονομικούς σε όλη την Αμερική σχετικά με τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν συμμορφώνονται με τα εμβόλια που προωθούνται ευρέως ως “ασφαλείς και αποτελεσματικά” από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του έθνους, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών κολοσσών, τα οποία λογοκρίνουν σε διάφορους βαθμούς οποιονδήποτε χαρακτηρίζεται ως διαδότη “ιατρικής παραπληροφόρησης”, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών και των νοσηλευτών.

‘Δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας’

Ο Dr. Thomas Redwood απολύθηκε από την Piedmont και την Wellstar επειδή δεν έκανε το εμβόλιο.

«Η απόφαση για τη λήψη των εγκεκριμένων για επείγουσα χρήση εμβολίων, που προσφέρονται επί του παρόντος θα πρέπει να είναι μια προσωπική επιλογή που βασίζεται σε μια προσεκτική ανάλυση κινδύνου-οφέλους της λήψης του εμβολίου σε σύγκριση με τους κινδύνους της νόσου για την οποία το εμβόλιο προορίζεται να παρέχει προστασία», δήλωσε ο Redwood στην Epoch Times.

Ο ίδιος πιστεύει ότι «με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα … σε περίπτωση που μολυνθώ με COVID, έχω 98-99% πιθανότητα επιβίωσης. Από την άλλη πλευρά, το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων ή VAERS, έχει καταγράψει πάνω από 18.000 θανάτους και πάνω από 800.000 ανεπιθύμητες ενέργειες … Επιπλέον, δεν έχουμε δεδομένα μακροπρόθεσμης ασφάλειας παρόμοια με αυτά που έχουν απαιτηθεί για άλλα εμβόλια πριν από την έγκριση για ευρεία χρήση, πόσο μάλλον για τη δημιουργία εντολής εμβολιασμού. Εκτός από τις ανησυχίες για την ασφάλεια, έχει αποδειχθεί ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου πέφτει κάτω από το 50% μετά από τέσσερις έως έξι μήνες από τη λήψη του εμβολίου.

«Ο στόχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως όρο απασχόλησης για τους υγειονομικούς, όπως εγώ, είναι η πρόληψη της μόλυνσης από τον εργαζόμενο στον ασθενή. Δεδομένων των όσων γνωρίζουμε για τη φθίνουσα ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων και την ικανότητα των εμβολιασμένων να είναι το ίδιο μεταδοτικοί με τους ανεμβολίαστους, δεν μπορώ να δω τη λογική μιας τέτοιας εντολής, καθώς αποτυγχάνει να επιτύχει τον δηλωμένο στόχο της. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι αναγκάζοντας τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να επιλέξουν μεταξύ της σωματικής αυτονομίας ή της απασχόλησης, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε έλλειψη νοσηλευτών, γιατρών και άλλων που κρατούν τα νοσοκομεία μας σε λειτουργία», δήλωσε.

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης

Ο Dr. Eric Saunders, ένας βετεράνος γιατρός, απολύθηκε πρόσφατα από το Valley Hospital στο Ridgewood του New Jersey.

«Οι θρησκευτικές και ιατρικές μου εξαιρέσεις απορρίφθηκαν από αυτούς», δήλωσε ο Saunders.

«Γεννήθηκα χωρίς πόδια εξαιτίας ενός φαρμάκου που πήρε η μητέρα μου ενώ ήταν έγκυος σε μένα. Και οι δύο γονείς μου ήταν ιερείς. Η βαθιά πίστη μου στον Θεό με βοήθησε να ξεπεράσω πολλά εμπόδια στη ζωή μου, αλλά το ψυχολογικό τραύμα του τραυματισμού από ένα φαρμακευτικό προϊόν και γνωρίζοντας την πιθανή διαμάχη πίσω από την επιστήμη των εμβολίων COVID, δεν είμαι σε θέση να τα λάβω.

«Αγωνίζομαι και μιλάω ενάντια σε αυτές τις εντολές, χρησιμοποιώντας την ιστορία μου με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσω, ώστε να μπορέσουν να ανατραπούν και να αποκατασταθεί η ελευθερία στην ανθρωπότητα, ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε ξανά με ειρήνη και αγάπη», δήλωσε.

Η Nicole Fanelli εργάζεται για την Crozer Health στην Πενσυλβάνια εδώ και σχεδόν 21 χρόνια ως τεχνολόγος μαστογραφίας.

«Υπέβαλα αίτηση για θρησκευτική απαλλαγή (Καθολική) και μου την αρνήθηκαν. Έκανα έφεση κατά της απόρριψης, αλλά χρησιμοποίησαν την ίδια επιτροπή ανθρώπων για την εξέταση των εφέσεων που έκανε και την αρχική εξέταση».

«Ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι ότι υφίσταμαι διακρίσεις είναι επειδή μου έδωσαν μια γενική δήλωση για την άρνησή μου: ουσιαστικά είπαν ότι η θρησκεία μου στο σύνολό της δεν είναι κατά του εμβολιασμού. Τους είχα εξηγήσει γραπτώς τις ειλικρινείς πεποιθήσεις μου, καθώς και παρέδωσα υποστηρικτική επιστολή από τον ιερέα μου, την οποία ζήτησε η Crozer Health», δήλωσε η Fanelli.

Στα μέσα Οκτωβρίου τέθηκε σε δύο εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών και στο τέλος του μήνα απολύθηκε και δεν είχε δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας.

«Υπέφερα επίσης από ακραίο άγχος για όλη αυτή την κατάσταση», δήλωσε η Fanelli.

‘Η πίστη μου είναι δυνατή’

Η Nicole Thibodeau εργαζόταν ως νοσηλεύτρια που διαχειριζόταν περιπτώσεις για το Beth Israel Lahey Health, τον δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης στη Μασαχουσέτη. Είπε ότι ο εργοδότης της έστελνε αρνήσεις σε “εκατοντάδες” υπαλλήλους ως απάντηση στις αιτήσεις τους για θρησκευτική απαλλαγή.

«Η πίστη μου είναι δυνατή και δεν θα πάρω ποτέ αυτή την ένεση. Μας φέρθηκαν απαίσια- παρενόχληση, καθυστερήσεις, παρατάσεις, έλλειψη επικοινωνίας κ.λπ. Τελευταία φορά που έμαθα, ήταν το 4% της εταιρείας που δεν είχε εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει 1.440 άτομα. Μας πιέζουν να το πάρουμε ή αλλιώς να παραιτηθούμε ‘οικειοθελώς’», δήλωσε η Thibodeau.

Η Trudiann Edmondson από τη Νέα Υόρκη εργαζόταν για την Northwell Health ως συντονίστρια απομακρυσμένης φροντίδας ασθενών. Απολύθηκε την 1η Οκτωβρίου, επειδή αρνήθηκε την ένεση.

«Κατά τη στιγμή της καταγγελίας μου, ήμουν περίπου 5 μηνών έγκυος και ζήτησα προσωρινή άρνηση λόγω του ότι ανήκα σε ομάδα υψηλού κινδύνου για πολλούς λόγους, των περιορισμένων δεδομένων για τις έγκυες γυναίκες και της δυνατότητας να εργάζομαι από το σπίτι 100%».

«Διαγνώστηκα με θρόμβο αίματος πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη, ο οποίος έκτοτε διαλύθηκε. Παίρνω χαμηλή δόση ασπιρίνης, την οποία πρέπει να παίρνω καθημερινά. Δεν μου δόθηκαν εναλλακτικές επιλογές και εγώ και πάνω από χίλιοι άλλοι απολύθηκαν με βάση το γεγονός ότι η εταιρεία ήθελε ποσοστό συμμόρφωσης με τις ενέσεις 100 τοις εκατό».

«Είμαι ευγνώμων για την πίστη μου, γνωρίζοντας ότι πήρα τη σωστή απόφαση και ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

‘Οι αντισυνταγματικοί νόμοι δεν είναι νόμοι’

Ο Allen Thompson απολύθηκε από την Blue Cross Blue Shield της Βόρειας Καρολάινα μετά από οκτώ χρόνια συνεργασίας μαζί της, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί, παρόλο που παρουσίαζε εβδομαδιαίο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ COVID-19.

Ο Thompson απολύθηκε στις 20 Αυγούστου. Ο εργοδότης του έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό σχετικά με τις νέες εντολές στις 16 Αυγούστου και δήλωσε ότι οι νέες εντολές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

«Όταν έφτασα στη δουλειά μου το πρωί της 20ής Αυγούστου, με σταμάτησε η ασφάλεια και δύο άνδρες ήθελαν να μου μιλήσουν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων. Μου είπαν ότι εκείνη η μέρα είναι η τελευταία μου μέρα και να παραδώσω το σήμα μου και μου έδωσαν μια επιστολή απόλυσης. Ρώτησα αν θα μπορούσα να δουλέψω από το σπίτι μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα στην κανονική τους κατάσταση με πλήρη απασχόληση, αλλά μου είπαν: “Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για εσάς και ότι σήμερα είναι η τελευταία σας μέρα”».

«Έτσι όπως βλέπω το Σύνταγμά μας, οι αντισυνταγματικοί νόμοι δεν είναι νόμοι και δεν θα συμμορφωθώ σε καμία περίπτωση», πρόσθεσε ο Thompson.

“Παράξενα, μη φυσιολογικά πράγματα συμβαίνουν σε υγιείς ανθρώπους”

Η Loni Thalheimer είναι νοσοκόμα εδώ και 11 χρόνια.

«Εργάστηκα για επτά [χρόνια] στο νοσοκομείο που είμαι τώρα. Τα τελευταία έξι χρόνια, εργαζόμουν ως νοσηλεύτρια μετά την αναισθησία και είχα αναλάβει τη θέση της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Σαββατοκύριακου στο University of Colorado Health (UCHealth) στο νοσοκομείο Poudre Valley στο Fort Collins του Κολοράντο.

«Περίπου δύο-τρεις μήνες αφότου η κοινότητα είχε πλήρη πρόσβαση στα εμβόλια, άρχισα να βλέπω ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρώπους να έρχονται για μαγνητικές τομογραφίες για ιδιοπαθείς επιληπτικές κρίσεις, ημικρανίες, δυσκινησίες, παραισθησίες, ακόμη και κώμα».

«Δήλωσα ότι βλέπουμε μια αύξηση των περίεργων, μη φυσιολογικών πραγμάτων που συμβαίνουν σε υγιείς ανθρώπους και όλοι αρνήθηκαν να μου απαντήσουν. Εάν βρισκόμαστε σε κλινική δοκιμή, γιατί δεν απαιτείται να συλλέγουμε δεδομένα; Ήμουν μπερδεμένη», δήλωσε η Thalheimer.

Τον Ιούλιο, ο εργοδότης της ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που εργάζονται εξ αποστάσεως.

«Κλείδωσαν όλες τις πολιτικές μας και δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές για εβδομάδες. Δήλωσαν ότι θα μπορούσαμε να υποβάλουμε αίτηση για θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις, και αν μας χορηγούνταν, θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε εξετάσεις σε εβδομαδιαία βάση».

«Είχαν μια ειδική ηλεκτρονική φόρμα που έπρεπε να συμπληρώσουμε όπου έκαναν γελοίες ερωτήσεις όπως … Σε ποια θρησκεία ανήκετε; Έχετε κάνει άλλα εμβόλια στο παρελθόν και πώς διαφέρουν; Στο κάτω μέρος της φόρμας, σε ανάγκαζε να τσεκάρεις ένα κουτάκι για να υποβάλεις τη φόρμα σου λέγοντας ότι συμφωνείς με όλες τις πολιτικές εμβολίων του UCHealth σχετικά με τον COVID. Να σας υπενθυμίσω ότι είχαν κλειδώσει τις πολιτικές και δεν μας ενημέρωναν για το ποιες θα ήταν αυτές οι πολιτικές», συνέχισε η Thalheimer.

«Πήρα μια υπογεγραμμένη επιστολή από τον γιατρό μου που ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούσα να συλλάβω και ότι είχα σημαντικές αντιδράσεις από τα εμβόλια στο παρελθόν και ότι δεν μου τα συνιστούσαν».

Η αίτησή της για απαλλαγή απορρίφθηκε και στη συνέχεια απολύθηκε από την εργασία της στις 28 Οκτωβρίου.

«Προσπαθούν τώρα να μου αρνηθούν την ανεργία επειδή έφυγα “εθελοντικά” … Δεν έχω δουλειά, δεν έχω εισόδημα και φρικτή ασφάλιση υγείας, ενώ είμαι έγκυος και έχω ένα τετράχρονο παιδί.

«Με την υπογραφή του διευθυντή μου και εκεί που μπαίνει η υπογραφή μου, έγραφε ‘εργαζόμενος που δεν μπορεί να παραστεί στη συνάντηση’, ώστε να μην χρειαστεί να με απολύσουν αυτοπροσώπως».

‘Ακυρώθηκε η σύμβασή μου’

Η Heather Pope είναι εγγεγραμμένη νοσοκόμα με σύμβαση απασόχλησης από την Οκλαχόμα.

«Εργάστηκα ως συμβασιούχος νοσηλεύτρια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και τελικά τα παράτησα όταν ακυρώθηκε η σύμβασή μου επειδή αρνήθηκα να χορηγήσω το J&J σε έναν ασθενή», δήλωσε η Pope.

Τουλάχιστον άλλες 10 νοσηλεύτριες που απολύθηκαν σε διαφορετικές πολιτείες επικοινώνησαν με την Epoch Times. Πολλές από αυτές θεωρούσαν ότι είχαν εργαστεί πολύ σκληρά στο επάγγελμά τους και είχαν ακολουθήσει όλους τους κανόνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ορισμένες από αυτές είναι συντετριμμένες και θεωρούν ότι η απόλυσή τους για τη σωματική αυτονομία είναι προσβλητική και ψυχολογικά και οικονομικά στρεσογόνα τόσο για τις ίδιες όσο και για τις οικογένειές τους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε