Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Γιατρός με προστατευτικό εξοπλισμό παραλαμβάνει ασθενή έξω από το νοσοκομείο Σαίντ Τόμας στο Λονδίνο, 7 Απριλίου 2020. (Peter Summers/Getty Images)

Γυναίκα συλλαμβάνεται αφότου ανήρτησε βίντεο φαινομενικά «άδειου» νοσοκομείου στην Αγγλία

Το νοσοκομείο απαντά, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά πολυάσχολοι»

Η αστυνομία στην Αγγλία συνέλαβε μια γυναίκα αφότου δημοσίευσε βίντεο ενός φαινομενικά άδειου νοσοκομείου στο Γκλόστερσαϊρ και ακούστηκε να ρωτάει πού ήταν το «δεύτερο κύμα» των ασθενών με ιό του ΚΚΚ.

Αξιωματούχοι της πόλης είπαν στο Gloucestershire Live ότι η γυναίκα, 46 ετών, συνελήφθη σε σχέση με το περιστατικό. Η γυναίκα φαίνεται πως βιντεογράφησε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Γκλόστερσαϊρ, και στην συνέχεια δημοσίευσε το βίντεο στο Διαδίκτυο.

Η ανώνυμη γυναίκα συνελήφθη στις 29 Δεκεμβρίου λόγω υποψίας για αδίκημα περί δημόσιας τάξης, ανέφεραν οι αρχές στην εταιρεία ειδήσεων. Έκτοτε, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη αφότου πλήρωσε εγγύηση, υπό την προϋπόθεση να μην εισέλθει σε κανένα χώρο της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, εκτός εάν έχει ραντεβού ή έκτακτη ανάγκη.

«Μετά από αρκετές αναφορές σχετικά με ένα βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε από μία γυναίκα στο Gloucestershire Royal Hospital και δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, αστυνομικοί συνέλαβαν μια 46χρονη γυναίκα χθες (Τρίτη 29 Δεκεμβρίου) για υπόνοια περί αδικήματος δημόσιας τάξης», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πρόσθεσαν: «Η γυναίκα έχει αφεθεί με εγγύηση για να επιστρέψει στην αστυνομία στις 21 Ιανουαρίου, με όρους απαγόρευσης εισόδου στους χώρους του NHS ή στο έδαφος οποιουδήποτε τέτοιου χώρου, εκτός περιστατικού έκτακτης ανάγκης ή για προκαθορισμένο ραντεβού στο NHS».

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε σε κοινωνικά μέσα, η γυναίκα έλεγε: «Πού είναι το δεύτερο κύμα; Πού είναι όλοι αυτοί που πεθαίνουν από το δεύτερο κύμα;» Αναφερόταν στους ασθενείς «δεύτερου κύματος» της COVID-19, η οποία προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος).

«Μόλις μας επιβλήθηκαν βαριές απαγορεύσεις στο Γκλόστερσαϊρ, Κατηγορίας 3, για αυτό; Για ένα άδειο νοσοκομείο, κοίτα το, είναι ντροπή», διερωτήθηκε η ανώνυμη γυναίκα. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να είναι τόσο ήσυχα», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Περίμενα να υπάρχουν λίγο περισσότεροι άνθρωποι».

«Όλοι οι άνθρωποι στη χώρα μας που περιμένουν απεγνωσμένα για νοσηλεία, νοσηλεία καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, ειλικρινά αυτό με κάνει τόσο θυμωμένη», κατέληξε.

Μια γυναίκα συνελήφθη για βιντεοσκόπηση ενός άδειου νοσοκομείου. Αυτό δεν είναι έγκλημα. Είναι τυραννικό να χρησιμοποιείται η αστυνομία για τον εκφοβισμό και παρενόχληση καταγγελόντων.

https://t.co/GMHrDyhnO2

—  David Kurten (@davidkurten)
30 Δεκεμβρίου 2020

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου Ντέιβιντ Κάρτεν δημοσίευσε ένα κλιπ του βίντεο.

Είπε ότι το βίντεο δεν ισοδυναμεί με εγκληματική πράξη.

«Μια γυναίκα συνελήφθη για βιντεοσκόπηση ενός άδειου νοσοκομείου. Αυτό δεν είναι έγκλημα. Είναι τυραννικό να χρησιμοποιείται η αστυνομία για τον εκφοβισμό και παρενόχληση καταγγελόντων», έγραψε στο Twitter.

Το Βασιλικό Νοσοκομείο του Γκλόστερσαϊρ εξέδωσε δήλωση αφότου το βίντεο έγινε δημοφιλές.

«Σε αντίθεση με αυτό που ίσως έχετε δει μέσω “μυστικής βιντεοσκόπησης” στο Facebook, τα νοσοκομεία μας είναι και παραμένουν εξαιρετικά απασχολημένα», ανέφερε η δήλωση. «Η βιντεοσκόπηση ασθενών που περιμένουν στις πτέρυγες έκτακτης ανάγκης, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, είναι τόσο αγενής όσο και ενοχλητική, καθώς η διατήρηση της εμπιστευτικότητας των ασθενών είναι κρίσιμη ώστε τα νοσοκομεία μας να είναι ένας ασφαλής χώρος για να λάβετε την φροντίδα που χρειάζεστε».

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε