Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χαιρετά καθώς φεύγει από την Downing Street 10 για να συμμετάσχει στην εβδομαδιαία συνεδρίαση των ερωτήσεων του πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων στο κεντρικό Λονδίνο, 19 Ιανουαρίου 2022. (Justin Tallis/AFP via Getty Images)

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια εμβολιασμού, τις εντολές μάσκας και τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων COVID-19, των εντολών για μάσκες και των οδηγιών για εργασία από το σπίτι, θα καταργηθούν στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον πρότεινε επίσης ότι οι κανόνες αυτοαπομόνωσης μπορεί επίσης να απορριφθούν στα τέλη Μαρτίου, καθώς η πανδημία του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) γίνεται ενδημική.

Με άμεση ισχύ, η βρετανική κυβέρνηση δεν ζητά πλέον από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι.

Η εντολή για το πάσο COVID στα νυχτερινά κέντρα και τις μεγάλες εκδηλώσεις δεν θα ανανεωθεί όταν λήξει στις 26 Ιανουαρίου.

Επίσης, από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική πουθενά στην Αγγλία.

Η απαίτηση για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του μαθήματος και σε κοινόχρηστους χώρους θα αρθεί στις 20 Ιανουαρίου. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να επικαιροποιήσει σύντομα τις εθνικές οδηγίες του.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζατζίντ θα ανακοινώσει επίσης σχέδια για την ελάφρυνση των περιορισμών στις επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας τις επόμενες ημέρες.

Βροντερές επευφημίες από τους νομοθέτες ακούστηκαν στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά τις ανακοινώσεις του Τζόνσον για τις μάσκες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μιλάει κατά τη διάρκεια των πρωθυπουργικών ερωτήσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων, στο Λονδίνο, στις 19 Ιανουαρίου 2022. (House of Commons/PA)

 

Τα άτομα που βρίσκονται θετικά στον COVID-19 και οι ανεμβολίαστες επαφές τους εξακολουθούν να υποχρεούνται να αυτοαπομονώνονται, αλλά ο Τζόνσον δήλωσε ότι “αναμένει[ε] να μην ανανεωθεί” ο κανόνας όταν οι σχετικοί κανονισμοί λήξουν στις 24 Μαρτίου.

«Καθώς ο COVID γίνεται ενδημικός, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τις νομικές απαιτήσεις με συμβουλές και οδηγίες, προτρέποντας τους ανθρώπους με τον ιό να είναι προσεκτικοί και διακριτικοί απέναντι στους άλλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάργηση των κανόνων ελέγχου για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τις ρυθμίσεις ελέγχου για τα ταξίδια και ότι μπορεί να αναμένεται ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

Αρνήθηκε όμως να επανεξετάσει την εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής περίθαλψης, επιμένοντας ότι «τα στοιχεία είναι σαφή ότι οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να εμβολιαστούν».

Ο Τζόνσον δήλωσε στους βουλευτές ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να άρει τα λεγόμενα μέτρα του “Σχεδίου Β” το πρωί της Τετάρτης, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα της Όμικρον έχει κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο, και απέδωσε τη σταθεροποίηση των αριθμών των εισαγωγών στα νοσοκομεία στην “εξαιρετική εκστρατεία αναζωογόνησης” και στη συμμόρφωση του κοινού στα μέτρα περιορισμού.

Η άρση των μέτρων του “Σχεδίου Β” κατά του ιού του ΚΚΚ έρχεται την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μάχεται με την αυξανόμενη πίεση που τον καλεί να παραιτηθεί για τα φερόμενα πάρτι που παραβίασαν τα lockdown στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ήρθε επίσης αφού ο αριθμός 10 έλαβε τη Δευτέρα μια συλλογή υπογραφών που υπογράφηκε από περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, ζητώντας να σταματήσουν τα διαβατήρια εμβολιασμού και οι παρόμοιες πιστοποιήσεις COVID.

Μια ξεχωριστή συλλογή υπογραφών που ζητούσε την αντιστροφή των εντολών εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο παραδόθηκε επίσης στον αριθμό 10 τη Δευτέρα, έλαβε περίπου 160.000 υπογραφές.

Οι κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας ανακοίνωσαν επίσης την άρση των περιορισμών για την Όμικρον, αλλά η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τα διαβατήρια COVID θα παραμείνουν σε ισχύ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε