Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, στις 24 Ιουνίου 2021. (Kevin Dietsch / Getty Images

Η διοίκηση Μπάιντεν θα κάνει εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα για τον εμβολιασμό των Αμερικανών

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει μια στοχευμένη κοινοτική προσέγγιση από πόρτα σε πόρτα ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Επειδή εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν εμβολιαστεί και λόγω της λεγόμενης μετάλλαξης «Δέλτα» COVID-19 που εξαπλώνεται, ο Μπάιντεν είπε ότι η διοίκησή του θα προσπαθήσει να εντείνει τις προσπάθειες εμβολιασμού.

«Κάντε το τώρα», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στον εμβολιασμό.

Ο πρόεδρος είπε ότι οι αρμόδιοι θα πάνε από πόρτα σε πόρτα για να παρέχουν «βοήθεια στους υπόλοιπους ανθρώπους» που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι μέρος ενός κοινοτικού προγράμματος προσέγγισης, είπε, που δημιουργείται καθώς καταργούνται οι χώροι μαζικού εμβολιασμού.

Η διοίκηση θα στοχεύσει πρώτα σε κοινότητες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και θα γίνει προσέγγιση από πόρτα σε πόρτα σε άτομα που δεν έχουν λάβει ακόμη το εμβόλιο. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς σχεδιάζει η διοίκηση να εφαρμόσει κάτι τέτοιο και δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σε περισσότερες υγειονομικές υπηρεσίες όπως φαρμακεία, ιατρεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις. Τα εμβόλια θα διανεμηθούν επίσης σε αθλητικές εκδηλώσεις, καλοκαιρινές εκδηλώσεις και θρησκευτικές δραστηριότητες, πρόσθεσε.

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας να συναντήσουμε ανθρώπους όπου βρίσκονται», δήλωσε ο πρόεδρος.

Οι νεότεροι Αμερικανοί, πρόσθεσε ο Μπάιντεν, φαίνονται ιδιαίτερα απρόθυμοι να πάρουν το εμβόλιο. Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από την μετάλλαξη Δέλτα και ότι οι περισσότερες νέες περιπτώσεις COVID-19 προέρχονται από αυτό το στέλεχος.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί μέρος της αυτοεπιβαλλόμενης προθεσμίας – έως τις 4 Ιουλίου να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου το 70% των Αμερικανών ενηλίκων. Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), περισσότερο από το 67% των Αμερικανών ενηλίκων έλαβαν τουλάχιστον την πρώτη δόση και περισσότερα από 157 εκατομμύρια εμβολιάστηκαν πλήρως.

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του Κ.Κ.Κ.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο για σχόλια σχετικά με το πρόγραμμα προσέγγισης.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε