Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
FILE PHOTO: Abandoned speedboats, used by refugees and migrants since 2015 to cross part of the Aegean Sea from Turkey to Greece, are seen at a garbage dump site near the town of Mithymna (also known as Molyvos) on the island of Lesbos, Greece, October 5, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η Ελλάδα θέτει σε συναγερμό τις συνοριακές δυνάμεις για να αποφύγει την μεταναστευτική κρίση του 2015

ΑΘΗΝΑ – Οι συνοριακές δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε επιφυλακή για να αποφύγουν την επανάληψη των μαζικών αφίξεων μεταναστών που βίωσε η χώρα το 2015, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης την Πέμπτη, μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015, όταν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν για να αποβιβαστούν στα νησιά της.

Όπως και άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται σε αμήχανη θέση μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν επανάληψη αυτής της κρίσης και έχει επιδιώξει μια κοινή στάση με την ΕΕ στο ζήτημα.

«Όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή στα σύνορα, δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε τις σκηνές του 2015», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη Τύπου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας συντονίζει ενέργειες για να φέρει πίσω οκτώ Αφγανούς υπηκόους που εργάστηκαν με τις δυνάμεις του εκεί, πρόσθεσε.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους φέρουμε πίσω στη χώρα μας», είπε ο Οικονόμου.

Του Γιώργου Γεωργιόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε