Σάββατο, 01 Οκτ, 2022
Η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζανέτ Γέλλεν, δίνει συνέντευξη τύπου μετά την δημοσίευση των νομισματικών μέτρων της Fed, στην Ουάσινγκτον, 14 Ιουνίου 2017. (Φωτογραφία Reuters)

Η επιλογή του Μπάιντεν για το υπουργείο Οικονομικών, Τζανέτ Γέλλεν, κέρδισε πάνω από $7,2 εκατομμύρια σε αμοιβές ομιλιών

Η πρώην επικεφαλής του Federal Reserve, Τζανέτ Γέλλεν, επιλογή του Τζο Μπάιντεν για υπουργός Οικονομικών, κέρδισε πάνω από $7,2 εκατομμύρια από ομιλίες και εργασία σε μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με οικονομικά αρχεία που αποκαλύφθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου.

Μια φόρμα οικονομικής αποκάλυψης (pdf) που αναρτήθηκε σε κυβερνητική ιστοσελίδα, έδειξε πως κέρδισε περίπου $7,2 εκατομμύρια από ομιλίες της στις μεγάλες εταιρείες της Γουόλ Στριτ και σε άλλες, τα τελευταία δύο χρόνια. Εργάστηκε επίσης με μεγάλες εταιρείες όπως οι Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, Google, City National Bank, Salesforce, UBS, Citadel LLC, και Barclays.

Το έγγραφο δείχνει πως η Γέλλεν πήρε περισσότερα από $1 εκατομμύριο αφότου έδωσε εννέα ομιλίες στην Citi, και κέρδισε $800.000 μιλώντας στην Citadel, ένα hedge fund που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Κεν Γκρίφιν.

Η επιλογή του Μπάιντεν για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Άνθονυ Μπλίνκεν, κέρδισε περίπου $1,2 εκατομμύρια τα τελευταία δύο χρόνια μέσω της εταιρείας WestExec Advisors, όπου ήταν σύμβουλος σε εταιρείες χρηματιστηρίου, σύμφωνα με μια φόρμα οικονομικής αποκάλυψης (pdf). Επιπλέον $250.000 έως $500.000 σε μετοχές πρόκειται να δοθούν για την δουλειά του Μπλίνκεν φέτος.

Παλιότερα, ο Μπλίνκεν ήταν υφυπουργός Εξωτερικών μεταξύ 2015 και 2017. Ο Μπλίνκεν έγινε συνιδρυτής της WestExec Advisors το 2017 μαζί με αρκετούς ακόμα πρώην αξιωματούχους του Ομπάμα, όπως τους Μισέλ Φλόρνοϋ, Σέργκιο Αγκουίρ, και Νιτίν Τσάντα.

Εν τω μεταξύ, μια φόρμα οικονομικής αποκάλυψης (pdf) για την επιλογή του Μπάιντεν για διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Άβριλ Χέινς, δείχνει πως δούλεψε ως σύμβουλος και διευθύντρια στην WestExec. Έχει αναφέρει $180.000 ως αμοιβή από την Palantir, μια εταιρεία αναλύσεων.

Η Γέλλεν ήταν επικεφαλής του Federal Reserve μεταξύ 2014 και 2018, υπό την διοίκηση Ομπάμα. Η θητεία της δεν ανανεώθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου έφυγε από το Federal Reserve, η Γέλλεν υπέγραψε συμβόλαιο με την Washington Speakers Bureau, μια υπηρεσία που βοηθά πρώην επικεφαλής πολιτειών και πολιτικές προσωπικότητες να διαχειρίζονται αιτήσεις για ομιλίες, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Άνθονυ Μπλίνκεν, σε συνέντευξη τύπου κατά την διάρκεια μιας διεθνούς σύσκεψης για την ασφάλεια, στην Μανάμα, Μπαχρέιν, 31 Οκτωβρίου 2015. (AP Photo/Hasan Jamali)

 

Ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν είπε στο Associated Press την Παρασκευή ότι η Γέλλεν έχει «μιλήσει σε οικονομικά συνέδρια, πανεπιστήμια, και επιχειρήσεις για τις εμπειρίες της και τις απόψεις της στο τι μπορούμε να κάνουμε ως χώρα για να χτίσουμε δυνατότερη οικονομία και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας» αφότου σταμάτησε να δουλεύει στο Federal Reserve.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «δεν είναι κάποια που θα άφηνε ατιμώρητους κακούς υφισταμένους ή κακή συμπεριφορά.»

«Είναι σαφές ότι επικεφαλής στον ακαδημαϊκό χώρο, στις επιχειρήσεις και στα οικονομικά έψαχναν ενημερωμένη, εμπεριστατωμένη επίγνωση στην οικονομία, κατά την διάρκεια μιας χαοτικής περιόδου για την χώρα όταν υπήρχαν λίγες φωνές εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με την Hill.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε