Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Το Content2020 απένειμε στην Epoch Times το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στην κατηγορία Ειδήσεις και Δημοσιογραφία. (The Epoch Times)

Η Epoch Times κερδίζει βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ ταινιών CONTENT

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Από την Κάθριν Γιανγκ

Για πρώτη φορά το 2020, το φεστιβάλ ταινιών CONTENT δημιούργησε μια ακόμη κατηγορία για να καλύψει Ειδήσεις και Δημοσιογραφία. Το χριστιανικό φεστιβάλ ταινιών και συνέντευξη τύπου είχε 50 ομιλητές και μέλη πάνελ, και διεξήχθη στο Ντάλλας από τις 1-4 Φεβρουαρίου.

«Όλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για τις Ειδήσεις και Δημοσιογραφία», είπε ο Τζον Ντάιαμοντ, συντονιστής του τμήματος Ειδήσεις και Δημοσιογραφία στο συνέδριο. Πρόσθεσε ότι η κατηγορία είναι πλέον εδώ για να μείνει. Η απόφαση για προσθήκη της κατηγορίας έγινε ενάμιση χρόνο πριν, και ο Ντάιαμοντ είπε ότι ο κόσμος διαβάζει όλο και περισσότερο πηγές άλλες και όχι τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης ώστε να βρει την αλήθεια. «Κοιτάμε στα καλύτερα των εναλλακτικών μέσων που λένε την αλήθεια για να προσκαλέσουμε σε αυτό το συνέδριο.»

Πριν έναν χρόνο, αμέσως μετά το εθνικό κλείσιμο που προκλήθηκε από την πανδημία, είδε ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνούσε την προέλευση του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) στο Διαδίκτυο, με παρουσιαστή τον διερευνητικό δημοσιογράφο της Epoch Times Τζόσουα Φίλιπ, και παραγωγό την Κάθριν Χου της Epoch Times.

Αυτό έστειλα ως υποψήφιο, αλλά μετά εσείς φίλοι κάνατε μερικά ακόμα σπουδαία ντοκιμαντέρ από τότε», είπε ο Ντάιαμοντ. Η κάλυψη του Φίλιπ των εκλογών του 2020 κέρδισε τελικά το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο τμήμα Ειδήσεων και Δημοσιογραφίας.

«Ήμουν στρατιωτικός τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου και την δεκαετία του ’80, έτσι γνωρίζω το πως οι κομμουνιστές διαχειρίζονται την δημοσιογραφία. Όταν κατέλαβαν την ανατολική Γερμανία όταν ήμουν στην Πολεμική Αεροπορία στις αρχές του ’80, όταν πήραν την ανατολική Ευρώπη, εξουσίασαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ντάιαμοντ. «Έτσι γνωρίζω πως μοιάζει αυτή η προπαγάνδα, είδα τα δικά μας να κατευθύνονται προς τα εκεί πριν πολλά χρόνια. Αλλά, το καλό πράγμα με τον κορωνοϊό και τις εκλογές είναι ότι πραγματικά εξέθεσαν ποιοι είναι αυτοί που λένε την αλήθεια, και [η Epoch Times] ήταν πραγματικά η κορυφή όσον αφορά την δίκαιη και ειλικρινή, φιλαλήθη δημοσιογραφία.»

«Ήταν πραγματική χαρά να πάω στην σκηνή και να παραλάβω αυτό το βραβείο», είπε ο Φίλιπ, που παρευρέθηκε στο συνέδριο ενώ ταξίδευε στο Τέξας για την εκπομπή του Crossroads. «Πραγματικά νιώθεις ότι το πνεύμα αυτής της χώρας είναι πολύ ζωντανό και σε καλή κατάσταση όταν αρχίζεις να συναντάς τους ανθρώπους. Είναι οι παραδόσεις και η πίστη, αυτή είναι η καρδιά της χώρας.»

 

Ο δημοσιογράφος διερευνητικής κάλυψης της Epoch Times Τζόσουα Φίλιπ. (The Epoch Times)

 

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε