Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Ο Μιχόλ Μάρτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Εθνικά Αρχεία στο Δουβλίνο στις 21 Ιανουαρίου 2022. (Brian Lawless/PA)

Η Ιρλανδία θα τερματίσει τους περισσότερους περιορισμούς για τον ιό του ΚΚΚ, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου COVID

Σχεδόν όλοι οι περιορισμοί του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) στην Ιρλανδία θα λήξουν το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων πιστοποιητικών COVID-19, των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των περιορισμών χωρητικότητας.

Απευθυνόμενος στο έθνος μετά τη σύσταση για την άρση των περιορισμών από την Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για τους Ιρλανδούς να “ξαναγίνουμε οι εαυτοί μας”.

Αυτό καθιστά την Ιρλανδία τη δεύτερη χώρα μετά την Αγγλία που καταργεί τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολιασμού μετά την εφαρμογή τους.

Όμως η υποχρεωτική μάσκα, οι κανόνες αυτοαπομόνωσης και τα μέτρα προστασίας στα σχολεία θα παραμείνουν και ο Μάρτιν “ενθάρρυνε έντονα” τους ανθρώπους να εμβολιάσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

Μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μάρτιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού συμφώνησε να άρει τους περισσότερους περιορισμούς την επόμενη ημέρα.

«Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και εμείς οι Ιρλανδοί είμαστε πιο κοινωνικοί από τους περισσότερους. Καθώς προσβλέπουμε σε αυτή την άνοιξη, πρέπει να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δούμε ο ένας τον άλλον να χαμογελάει. Πρέπει να τραγουδήσουμε ξανά», είπε.

«Καθώς πλοηγούμαστε σε αυτή τη νέα φάση του COVID, είναι καιρός να γίνουμε ξανά οι εαυτοί μας».

Ο Μάρτιν δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην κυβέρνηση είναι ένα “πολύτιμο και ισχυρό”, αλλά και “εύθραυστο” πράγμα που απαιτεί «εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», καθώς και ότι γνωρίζουν ότι «η κυβέρνησή τους δεν θα επιβάλει περιορισμούς στις προσωπικές τους ελευθερίες για περισσότερο χρόνο από όσο είναι απαραίτητο».

Από τις 6 π.μ. του Σαββάτου, τα πιστοποιητικά COVID, τα οποία απαιτούνται σήμερα ως απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους φιλοξενίας, κινηματογράφους, θέατρα, γυμναστήρια και κέντρα αναψυχής, θα καταργηθούν.

Οι χώροι δεν θα χρειάζεται πλέον να διαχειρίζονται τις μετακινήσεις των ατόμων, τα μεγέθη των ομάδων και τις αποστάσεις και θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 8 μ.μ. για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Θα καταργηθούν επίσης οι περιορισμοί στις ιδιωτικές συναντήσεις σε κλειστούς χώρους (έως τέσσερις οικογένειες) και τα όρια χωρητικότητας για εκδηλώσεις και γάμους.

Ωστόσο, η χρήση μάσκας θα εξακολουθεί να απαιτείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τα άτομα ηλικίας 9 ετών και άνω, στα σχολεία για τα παιδιά της τρίτης τάξης και άνω και στους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους για τα άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω, εκτός εάν καταναλώνονται τρόφιμα και ποτά.

Οι οδηγίες για τον έλεγχο και την απομόνωση των ατόμων με συμπτώματα του ιού του ΚΚΚ, των θετικών κρουσμάτων και των επαφών τους παραμένουν οι ίδιες.

Η εντολή για τις μάσκες και οι οδηγίες για τον έλεγχο και την απομόνωση θα επανεξεταστούν στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε ο Μάρτιν εκτιμά ότι μέχρι τότε τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών «θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν πλήρως».

Στην Ιρλανδία, σε όλους τους άνω των 16 ετών έχει προσφερθεί αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του ιού του ΚΚΚ, ενώ στα παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έχει προσφερθεί μία δόση.

Οι κανόνες για τα διεθνή ταξίδια παραμένουν επίσης αμετάβλητοι, με όλες τις αφίξεις να απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικών αποτελεσμάτων τεστ PCR.

Ο Μάρτιν συνέχισε λέγοντας ότι «μια σειρά από βασικές ενισχύσεις, ιδίως το σύστημα επιδότησης μισθών απασχόλησης» θα επεκταθεί για να στηρίξει την ανάκαμψη της κοινωνίας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε