Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17 Οκτωβρίου 2018 ( European People's Party, Flickr)

Η Κυβέρνηση δωρίζει 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους

Με ένα νέο μέτρο, αυτή τη φορά της χρηματικής ανταμοιβής η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτρέπει τους νέους να προβούν στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ασθένειας που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος).

Αυτή τη φορά το εγχείρημα που ονομάζεται Freedom pass και παρουσιάστηκε σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα «επιβραβεύει» τους νέους ηλικίας 18 με 25 ετών αν εμβολιαστούν, δίνοντάς τους 150 ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες δραστηριότητες.

«Έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει και την προσπάθεια μιας κατηγορίας πολιτών που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα αυτούς τους 16 μήνες και αναφέρομαι στους περίπου 940.000 νέους μας από 18-25 ετών», δήλωσε ο Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε την προσπάθεια ένα «παράθυρο ελευθερίας» που ανοίγεται στους νέους για τον «ελεύθερο χρόνο τους», ενώ σημείωσε πως ακόμα και με την πρώτη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να αποκτούν μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

Ο νέος, λαμβάνοντας την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα μπορεί να την ξοδέψει σε ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις, σε καταλύματα, μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα πρόκειται για μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε