Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (Δ) μιλά δίπλα στον Έλληνα Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (Α) κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Φεβρουαρίου 2020. (Σάκης Μητρολίδης μέσω Getty Images)

Η Κυβέρνηση επιβάλλει αυστηρούς κανόνες σε ανεμβολίαστους – διακόπτει τα δωρεάν τεστ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα 24 Αυγούστου ένα νέο πακέτο μέτρων δημόσιας υγείας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα).

Οι εργαζόμενοι υγειονομικής περίθαλψης που αρνούνται να εμβολιαστούν θα ανασταλούν από την εργασία τους ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου είπε ο Κικίλιας, σημειώνοντας ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν θα λάβουν περίοδο χάριτος για προηγουμένως αναγγελθείσα αναστολή.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα χωρίς πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τον εμβολιασμό ή την ανάρρωση από τον ιό του ΚΚΚ τους τελευταίους έξι μήνες, θα πρέπει να υποβάλλεται σε ένα rapid test την εβδομάδα.

Δύο τεστ την εβδομάδα θα απαιτηθούν για όσους εργάζονται στον ακαδημαϊκό χώρο, τον τουρισμό, τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις μουσικές παραγωγές.

Η κυβέρνηση επίσης από τις 13 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει να παρέχει δωρεάν τεστ COVID-19 τα οποία θα χρεώνονται πλέων στο αντίτιμο των 10 ευρώ, ένα αρκετά μεγάλο ποσό για πολλούς από τους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς λόγο των επίσης σκληρών μέτρων της προηγούμενης περιόδου.

Ο Κικίλιας είπε επίσης ότι οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ και χώροι ψυχαγωγίας θα είναι προσβάσιμα μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή πρόσφατα αναρρώσει και αυτό θα επιτυγχάνεται με ελέγχους που θα πραγματοποιούνται στην είσοδο της επιχείρησης, με την βοήθεια μιας εφαρμογής που θα σαρώνει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για όλους, εμβολιασμένους και μη, σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους.

Ένα ζευγάρι φορώντας μάσκες προσώπου περνάει δίπλα από τα κλειστά καταστήματα της Θεσσαλονίκης στις 2 Ιανουαρίου 2021. (Σάκης Μητρολίδης/AFP μέσω Getty Images)

 

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα θα τιμωρούνται, με αναστολή εργασίας, μη παρακολούθηση στο σχολείο, ή απαγόρευση ταξιδιού.

Το σύνολο των νέων μέτρων ανακοινώθηκε καθώς ο Κικίλιας ανέφερε ότι τα νοσοκομειακά δεδομένα τους τελευταίους δύο μήνες δείχνουν ότι περίπου το 90 % των ασθενών του ιού του ΚΚΚ στις ΜΕΘ, δεν είναι εμβολιασμένοι.

«Σε αντίθεση με το φθινόπωρο του περασμένου έτους, όταν η ανθρωπότητα αντιμετώπισε τον COVID-19 χωρίς άλλες άμυνες εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας, αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του και να προστατέψει τους άλλους», δήλωσε ο Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

«Αυτά τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά», πρόσθεσε. «Είναι καθήκον μας απέναντι σε όλους εκείνους που πέρασαν αυτούς τους 18 μήνες της πανδημίας, όσους έχασαν τα καταστήματά τους, τις δουλειές τους, έπρεπε να εργαστούν από το σπίτι για να προστατευτούν».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η Ελλάδα έχει καταγράψει 13.385 θανάτους από το πρώτο κύμα επιδημίας του ιού του ΚΚΚ τον Φεβρουάριο του 2020 και περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι (55,69 %) στη χώρα έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις εμβολίου COVID-19.

Η Epoch Times ονομάζει συχνά στα άρθρα της τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Από NTD News

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε