Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Άνθρωποι γευματίζουν σε ένα εστιατόριο στη Στοκχόλμη, Σουηδία, στις 22 Απριλίου 2020. (Jonathan Nackstrand/AFP μέσω Getty Images)

Η Σουηδία ανακοινώνει ότι θα καταργήσει τους περισσότερους εναπομείναντες περιορισμούς για τον COVID-19

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα άρει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς για τον COVID-19 από αυτό το μήνα, σύμφωνα με δελτίο τύπου την Τρίτη.

Ανακοίνωση της σουηδικής κυβέρνησης ανέφερε ότι οι περιορισμοί σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα και στάδια θα καταργηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Καθώς οι περισσότεροι ενήλικες εμβολιάζονται, η Σουηδία έχει αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυλας στην πανδημία. Οι θάνατοι από COVID -19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα διαβατήρια εμβολιασμού, τα οποία διατίθενται σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Ισραήλ και σε άλλες περιοχές, ενδέχεται να είναι υποχρεωτικά στο μέλλον για «μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις», σύμφωνα με την κυβέρνηση. Θα γίνονται εξαιρέσεις για παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών και για άτομα που δεν πρέπει να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

«Η πρόταση σημαίνει ότι τυχόν περιορισμοί συμμετοχής που ενδέχεται να χρειαστούν για δημόσιες συγκεντρώσεις και δημόσιες εκδηλώσεις με 15.000 ή περισσότερους συμμετέχοντες δεν πρέπει να ισχύουν εάν χρησιμοποιηθεί το σύστημα πιστοποιητικών εμβολιασμού», ανέφερε η δήλωση. «Αυτό σημαίνει ότι ο διοργανωτής δεν υποχρεούται να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κτίρια και οριοθετημένους χώρους ή χώρους που έχει στη διάθεσή του ο διοργανωτής εάν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με αυτό».

Οι συστάσεις για «εργασία από το σπίτι θα καταργηθούν και μπορεί να ξεκινήσει σταδιακή επιστροφή στο χώρο εργασίας», ανέφερε η κυβέρνηση. «Όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και να κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ, και οι εργοδότες θα πρέπει στη συνέχεια να διευκολύνουν την εργασία από το σπίτι».

Λίγες ημέρες πριν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει σε ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το οποίο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 στον κόσμο, να εισέλθουν στη Σουηδία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα. Η Σουηδία απαγόρευσε επίσης την είσοδο πολιτών από Ηνωμένες Πολιτείες, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανο, Μαυροβούνιο και Σκόπια.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της σουηδικής κυβέρνησης, η ταξιδιωτική απαγόρευση που επηρεάζει το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες χώρες εφαρμόστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Οι απότομες αυξήσεις των μολύνσεων από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ και οι άλλες χώρες μπήκαν στη λίστα για ταξιδιωτική απαγόρευση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ.

Παρόλο που το Ισραήλ είναι μία από τις πιο εμβολιασμένα χώρες κατά του COVID-19, τα κρούσματα αυξάνονται επίμονα. Ο μέσος όρος επτά ημερών του μικρού έθνους για λοιμώξεις COVID-19 τη Δευτέρα ήταν πάνω από 1.000 ανά ένα εκατομμύριο ανθρώπους, που είναι διπλάσιος από το ποσοστό των αριθμών που παρατηρήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ο «Our World in Data» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν ότι περίπου το 60 τοις εκατό των νοσηλευμένων ασθενών με COVID-19 σε πρόσφατη εστία είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εμβόλιο στο Ισραήλ είναι της Pfizer-BioNTech, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε