Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη στις 3 Φεβρουαρίου 2022. (Marko Saavala/ΤΤ News Agency/AFP μέσω Getty Images)

Η Σουηδία θα τερματίσει όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 την επόμενη εβδομάδα

Η Σουηδία πρόκειται να τερματίσει όλους τους περιορισμούς για τον COVID-19 την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη, προσχωρώντας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πρόσφατα άρει πολλά μέτρα κατά της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

«Είναι καιρός να ανοίξουμε ξανά τη Σουηδία», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει, έχει εισέλθει σε μια εντελώς νέα φάση».

«Το μήνυμα σήμερα είναι επομένως ότι οι περιορισμοί καταργούνται από τις 9 Φεβρουαρίου, και ταυτόχρονα καλούμε όλους τους εργοδότες που έχουν προσωπικό που εργάζεται στο σπίτι να σχεδιάσουν τη σταδιακή επιστροφή στο χώρο εργασίας», πρόσθεσε.

Από την επόμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να γευματίζουν ξανά σε εστιατόρια χωρίς περιορισμούς για το πόσα άτομα μπορούν να είναι μέσα ή πόσος χώρος πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους. Θα καταργηθούν επίσης οι απαιτήσεις για πιστοποιητικά εμβολίου COVID-19 και χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η σύσταση για περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Η Άντερσον είπε ότι ο λόγος που η κυβέρνηση χαλάρωσε πολλά μέτρα οφείλεται στο ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν βελτιωμένη κατανόηση του ιού του ΚΚΚ και στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού της χώρας κατά του COVID-19.

«Αυτό μας επιτρέπει να ανοίξουμε την κοινωνία, κυρίως στους εμβολιασμένους», είπε. «Κοιτάζοντας το μέλλον, τα ποσοστά μόλυνσης θα παραμείνουν υψηλά για λίγο ακόμα, αλλά από όσο μπορούμε να κρίνουμε, οι χειρότερες συνέπειες της μετάδοσης είναι πλέον πίσω μας».

Εν τω μεταξύ, σε άλλα μέρη της Ευρώπης, η κυβέρνηση της Δανίας ήρε πολλούς περιορισμούς για τον ιό του ΚΚΚ αυτή την εβδομάδα, με αξιωματούχους να λένε ότι ο COVID-19 δεν θεωρείται πλέον «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια».

Η Δανία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών στην ΕΕ που ανακοίνωσε το τέλος των περισσότερων περιορισμών κατά της πανδημίας, υποστηρίζοντας την ιδέα ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να θεωρούμε τον ιό ως ενδημικό και όχι ως πανδημία.

Λίγες ώρες μετά την άρση των περιορισμών από τη Δανία, η Νορβηγία ακολούθησε επίσης με άρση της απαγόρευσής της να σερβίρεται αλκοόλ μετά τις 11 μ.μ. καθώς και της απαγόρευσης συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε