Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Μια νοσοκόμα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer COVID-19 σε ένα 7χρονο κορίτσι στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, στις 9 Νοεμβρίου 2021. (Ted S. Warren/AP Photo )

ΗΠΑ: 900.000 παιδιά 5-11 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Η κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer για τα μικρά παιδιά πηγαίνει καλά, με περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια είτε να το έχουν ήδη κάνει είτε να έχουν προγραμματιστεί να το κάνουν, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Περισσότερα από 900.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών θα έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι το τέλος της ημέρας, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα του Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις 2 Νοεμβρίου.

Κατά μέσο όρο 300.000 δώσεις έχουν χορηγηθεί στα παιδιά την τις τελευταίες 7 ημέρες και 700.000 παιδιά έχει προγραμματιστεί να κάνουν το εμβόλιο στα φαρμακεία τις επόμενες ημέρες.

Το εμβόλιο χορηγείται επίσης σε σχολεία, εμπορικά κέντρα, κλινικές, παιδικά νοσοκομεία και ιατρεία.

Υπάρχουν περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών στην Αμερική.

Ορισμένοι ειδικοί, ωστόσο, έχουν πει ότι πολλά από τα παιδιά δε χρειάζονται το εμβόλιο επειδή διατρέχουν μικρό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας όταν προσβληθούν από τον COVID-19. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι διαφωνούν, επισημαίνοντας τον μικρό αριθμό νοσηλειών και θανάτων μεταξύ αυτήν της ηλικιακής ομάδας, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων.

«Ενώ τα παιδιά είναι πιο ανθεκτικά σε σχέση με τους ενήλικες στον ιό, εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο. Με τη βοήθεια των εμβολίων, μπορούμε να αποτρέψουμε τον COVID-19 και πολλές άλλες ασθένειες που κάποτε ήταν θανατηφόρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Ροσέλ Ουαλένσκι.

Ένας επίσης από τους λόγους που συστήθηκε η έγκριση του εμβολίου στα μικρά παιδιά ήταν η πρόβλεψη ότι θα μείωνε τις πιθανότητες να χάσουν το σχολείο. Τα παιδιά σε ορισμένες περιοχές της χώρας πρέπει να μείνουν σπίτι αφού βγουν θετικά στον COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Ωστόσο, ορισμένοι από τους ειδικούς προειδοποίησαν ότι η φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό είναι πολύ υψηλότερη μεταξύ των νέων σε σχέση με τους ενήλικες, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ανδρών, και ότι τα παιδιά που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 —μπορεί να μη χρειάζονται το εμβόλιο.

«Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο εμβολιασμός ενός υγιούς παιδιού θα μείωνε τον εξαιρετικά τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας», δήλωσε η Δρ. Νικόλ Σαφίερ και ο Δρ. Μάρτι Μακάρι σε ένα άρθρο αυτή την εβδομάδα.

«Υπάρχει, ωστόσο, μια σημαντική εξαίρεση: Εάν ένα παιδί είχε ήδη COVID, δεν υπάρχει επιστημονική βάση για εμβολιασμό», πρόσθεσαν, επισημαίνοντας πώς κανένας από τους μολυσμένους στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έκαναν εμβόλιο, στη δοκιμή της Pfizer».

Ο CDC έχει αναγνωρίσει την ανοσία μετά τη μόλυνση, ευρέως γνωστή ως φυσική ανοσία, αλλά προς το παρόν λέει ότι όλοι όσοι την έχουν θα πρέπει να ενισχύσουν την προστασία τους με ένα εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε