Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
(Scott Olson/Getty Images)

ΗΠΑ: Πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους αρνούνται ή αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020

Πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές της χώρας δεν αρνιόντουσαν ή εξέφραζαν αμφιβολίες για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Στις αυριανές εκλογές κρίνονται το σύνολο των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων, το ένα τρίτο των εδρών της Γερουσίας, οι θώκοι κυβερνητών και τοπικών αιρετών.

Μεταξύ των 597 υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που διεκδικούν πολιτειακό ή ομοσπονδιακό αξίωμα, 308 έχουν εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την εγκυρότητα ή την ακεραιότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020.

Μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα έδειξε ότι το 49% των Αμερικανών πιστεύει ότι η εκλογική νοθεία είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα, με το 34% των Δημοκρατικών και το 69% των Ρεπουμπλικανών να υποστηρίζουν αυτήν την άποψη.

Περίπου το 44% δήλωσε ότι ανησυχεί ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα νοθείας – 28% ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και 62% στους Ρεπουμπλικάνους.

Παρά αυτές τις πεποιθήσεις, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι βέβαιο ότι οι δικές τους ψήφοι θα καταμετρηθούν με ακρίβεια.

Είκοσι από τους 37 Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν πόστο κυβερνήτη, 9 στους 31 Ρεπουμπλικάνους υποψήφιοι για αναπληρωτές κυβερνήτες, 9 στους 30 Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν το πόστο του γενικού εισαγγελέα, 12 στους 27 Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν το πόστο του πολιτειακού υπουργού Εσωτερικών, 20 από τους 36 Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για τη Γερουσία, 238 από τους 436 Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν έδρα στη Βουλή.

Πολλοί υποψήφιοι του GOP έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στις συνεχιζόμενες προσπάθειες «Σταματήστε την Κλοπή» (Stop the Steal), υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται παράνομα στον Λευκό Οίκο και πρέπει να απομακρυνθεί. Άλλοι αναγνωρίζουν ότι είναι ο πρόεδρος, αλλά δεν δηλώνουν ότι εξελέγη νόμιμα και υποδηλώνουν λανθασμένα ότι υπήρξε ευρεία νοθεία στις εκλογές του 2020.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε