Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Η συντηρητική βουλευτής Leslyn Lewis σηκώνεται κατά τη διάρκεια της ώρας των ερωτήσεων στο Κοινοβούλιο στην Οτάβα στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. (The Canadian Press/Adrian Wyld)

Καναδή βουλευτής ζητά έρευνα μετά την δήλωση του στελέχους της Pfizer ότι το εμβόλιο COVID δεν έχει δοκιμαστεί για την πρόληψη της μετάδοσης

Τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας ζητά η συντηρητική βουλευτής Leslyn Lewis μετά την παραδοχή στελέχους της Pfizer ότι η εταιρεία δεν εξέτασε το εμβόλιο COVID-19 ως προς την ικανότητά του να σταματά τη μετάδοση πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

“Χρειαζόμαστε έρευνα. Οι πολιτικοί και οι ειδικοί σε θέματα υγείας υποσχέθηκαν στους Καναδούς ότι το εμβόλιο θα απέτρεπε τη μετάδοση. Η Pfizer παραδέχεται ότι ποτέ δεν το εξέτασε αυτό. [Τα] στελέχη της κάθονταν σιωπηλά, ενώ έμπιστοι αξιωματούχοι έδιναν λανθασμένες πληροφορίες στο κοινό. Αυτό είναι απλά λάθος”, έγραψε η Lewis στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 15 Οκτωβρίου.

Στο tweet της, η Lewis συμπεριέλαβε ένα βίντεο από τον Rob Roos, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος ρώτησε κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συνεδρίασης στις 10 Οκτωβρίου αν το εμβόλιο της Pfizer “δοκιμάστηκε για τη διακοπή της μετάδοσης του ιού πριν βγει στην αγορά;”

Η Janine Small, πρόεδρος της Pfizer για τις διεθνείς ανεπτυγμένες αγορές, δήλωσε ως απάντηση: “Εάν γνωρίζαμε για τη διακοπή της ανοσοποίησης πριν εισέλθει στην αγορά; Όχι. Έπρεπε να κινηθούμε πραγματικά με την ταχύτητα της επιστήμης για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην αγορά”.

Ο Roos, από την Ολλανδία, δήλωσε στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter στις 11 Οκτωβρίου ότι η παραδοχή της Small “καταργεί ολόκληρη τη νομική βάση για το διαβατήριο COVID”.

“Αν δεν εμβολιαστείς, είσαι αντικοινωνικός, αυτό μας είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός και υπουργός Υγείας. Δεν εμβολιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για τους άλλους. Το κάνεις για όλη την κοινωνία. Αυτό είπαν”, είπε.

“Σήμερα, αυτό αποδείχτηκε ότι είναι εντελώς ανοησίες”.

Ο Roos δήλωσε ότι το διαβατήριο εμβολιασμού, ένα μέτρο που εφαρμόζεται ευρέως από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, οδήγησε σε “μαζικές θεσμικές διακρίσεις”, καθώς όσοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν “έχασαν την πρόσβαση σε βασικά τμήματα της κοινωνίας”.

“Θεωρώ ότι αυτό είναι σοκαριστικό, ακόμη και εγκληματικό”, δήλωσε.

Στις 13 Ιανουαρίου 2021, η Pfizer δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι “η δυνατότητα εμβολιασμού με ταχύτητα για την απόκτηση ανοσίας αγέλης και τη διακοπή της μετάδοσης είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. … Επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των σημείων εμβολιασμού, καθώς αυτό είναι το κλειδί για την αύξηση του όγκου των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά”.

Σε ένα άλλο tweet στις 11 Μαρτίου 2021, η εταιρεία αναφέρθηκε στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, το οποίο έδωσε έκτακτη άδεια για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech στη χώρα στις 6 Δεκεμβρίου 2020.

“Τα δεδομένα του Ισραήλ αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι σε θέση να αποτρέψει τη συνεχή μετάδοση του SARS-CoV-2, γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για να συμβάλει στον τερματισμό της πανδημίας”, ανέφερε το tweet.

Ένα βίντεο που διέρρευσε τον Σεπτέμβριο δείχνει ότι οι ισραηλινοί αξιωματούχοι υγείας είχαν συγκαλύψει σοβαρές μακροπρόθεσμες παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer. Το βίντεο δείχνει ότι οι ερευνητές είχαν προειδοποιήσει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για το πρόβλημα τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δημοσίευσαν μια έκθεση τον Αύγουστο που έλεγε ότι οι σοβαρές παρενέργειες ήταν “σπάνιες” και βραχυπρόθεσμες, ανέφερε το The Defender.

Ο Jack Phillips και η Suzanne Burdick συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε