Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Υγειονομικός στο Ισραήλ προετοιμάζει μια δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech σε φωτογραφία αρχείου. (Ahmad Ghababli/AFP μέσω Getty Images)

Στέλεχος της Pfizer παραδέχεται ότι το εμβόλιο COVID-19 δεν δοκιμάστηκε για την πρόληψη της μετάδοσης πριν από την κυκλοφορία του

Ένα στέλεχος της Pfizer δήλωσε τη Δευτέρα ότι ούτε η ίδια ούτε άλλοι αξιωματούχοι της Pfizer γνώριζαν αν το εμβόλιο COVID-19 θα σταματούσε τη μετάδοση πριν κυκλοφορήσει στην αγορά πέρυσι.

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπ Ρους, ρώτησε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης: «Το εμβόλιο COVID της Pfizer δοκιμάστηκε ως προς τη διακοπή της μετάδοσης του ιού πριν εισέλθει στην αγορά; Γνωρίζαμε για τη διακοπή του εμβολιασμού πριν εισέλθει στην αγορά;»

Η Τζανίν Σμολ της Pfizer, πρόεδρος των διεθνών ανεπτυγμένων αγορών, δήλωσε ως απάντηση: «Όχι … Ξέρετε, έπρεπε να … κινηθούμε πραγματικά με την ταχύτητα της επιστήμης για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην αγορά».

Ο Ρους, από την Ολλανδία, υποστήριξε σε ένα βίντεο στο Twitter τη Δευτέρα ότι μετά τα σχόλια της Σμολ προς τον ίδιο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξαπατήθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις.

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αισθάνθηκαν αναγκασμένοι να εμβολιαστούν εξαιτίας του μύθου ότι «το κάνεις για τους άλλους»», δήλωσε ο Ρους. «Τώρα, αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ένα φτηνό ψέμα» και «πρέπει να αποκαλυφθεί», πρόσθεσε.

Η Epoch Times επικοινώνησε με την Pfizer για σχόλια.

Τι ειπώθηκε

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έγραψε στα τέλη του 2020 ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για να προσδιοριστεί εάν το εμβόλιο θα αποτρέψει τη μετάδοση και για πόσο χρονικό διάστημα θα προστατεύσει από τη μετάδοση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για να προσδιοριστεί για πόσο καιρό το εμβόλιο θα παρέχει προστασία, ούτε υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του SARS-CoV-2 από άτομο σε άτομο», σημείωσε συγκεκριμένα ο οργανισμός.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, περίπου την ίδια εποχή, δήλωσε ότι η εταιρεία του «δεν είναι σίγουρη» αν όσοι λάβουν το εμβόλιο mRNA θα είναι σε θέση να μεταδώσουν την COVID-19 σε άλλους ανθρώπους.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μπουρλά στο NBC News τον Δεκέμβριο του 2020 απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μεταδοτικότητα.

Η πρώην ιατρική σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ Ντέμπορα Μπιρξ αποκάλυψε τον Ιούνιο ότι υπήρχαν στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2020 ότι τα άτομα που έλαβαν εμβόλια COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων της Pfizer, θα μπορούσαν ακόμη να μεταδώσουν τον ιό.

«Γνωρίζαμε νωρίς τον Ιανουάριο του 2021, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, ότι μετά από φυσική μόλυνση συνέβαινε επαναμόλυνση», δήλωσε η Μπιρξ, συντονίστρια του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19 κατά τη περίοδο της κυβέρνησης Τραμπ, σε μέλη του Κογκρέσου φέτος.

‘Δεν πρόκειται να κολλήσετε COVID’

Ορισμένοι αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο είχαν υποστηρίξει ότι τα εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη μετάδοση. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Ιούλιο του 2021 σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να κολλήσετε COVID αν κάνετε αυτά τα εμβόλια».

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την COVID-19 Δρ Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στη Μπεθέσντα, στις 11 Φεβρουαρίου 2021. (Saul Loeb/AFP via Getty Images)

 

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, τον Μάιο του 2021 δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBS ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι “τοίχος προστασίας” για την COVID-19, υποδηλώνοντας ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. «Όταν εμβολιάζεσαι, δεν προστατεύεις μόνο τη δική σου υγεία και την υγεία της οικογένειας, αλλά συμβάλλεις και στην υγεία της κοινότητας αποτρέποντας την εξάπλωση του ιού σε όλη την κοινότητα», είχε δηλώσει ο Φάουτσι.

Δύο μήνες αργότερα, στα τέλη Ιουλίου του ίδιου έτους, ο Φάουτσι δήλωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα είναι ικανά να μεταδώσουν τον ιό.

Τους επόμενους μήνες, ο Φάουτσι, ο Μπάιντεν, η διευθύντρια του CDC Δρ Ροσέλ Ουαλένσκι και άλλοι στράφηκαν να πουν ότι το εμβόλιο αποτρέπει τη σοβαρή νόσηση, τη νοσηλεία και το θάνατο από την COVID-19.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε