Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ένα φιαλίδιο εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 φαίνεται στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 23 Αυγούστου 2021. (Robyn Beck/AFP μέσω Getty Images)Around 52 percent of the American population is fully vaccinated, but health authorities have hit a wall of vaccine hesitant people, impeding the national campaign. (Photo by Robyn Beck / AFP) (Photo by ROBYN BECK/AFP via Getty Images)

Λευκοί επιπλέοντες μολυσματικοί παράγοντες βρέθηκαν στο εμβόλιο Pfizer σε αρκετές ιαπωνικές πόλεις: Αξιωματούχοι

Ξένη ουσία έχει ανακαλυφθεί σε πέντε αχρησιμοποίητα φιαλίδια του εμβολίου COVID-19 της Pfizer κοντά στο Τόκιο της Ιαπωνίας και σε ένα φιαλίδιο στο νομό Οσάκα, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Τα φιαλίδια που περιέχουν «λευκές επιπλέουσες ουσίες» ανήκουν στην ίδια παρτίδα εμβολίου Pfizer, ανέφεραν οι πόλεις Σαγκαμιχάρα, Καμακούρα και Σακάι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo New Agency. Ζήτησαν από την Pfizer να επανεξετάσει τις ουσίες στα φιαλίδια.

Αξιωματούχοι είπαν στο Kyodo ότι βρέθηκαν μολυσματικοί παράγοντες σε πολλές τοποθεσίες στη Σαγκαμιχάρα, σε μία τοποθεσία στην Καμακούρα και μία τοποθεσία στο Σακάι αυτήν την εβδομάδα. Ο αριθμός παρτίδας Pfizer προσδιορίστηκε από τους υπαλλήλους ως FF5357.

Είπαν ότι οι δόσεις Pfizer που περιέχουν ξένη ύλη δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Οι αξιωματούχοι της Pfizer στην Ιαπωνία δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι το θέμα είναι πιθανότατα συστατικά που δεν έχουν διαλυθεί πλήρως, ανέφερε η Mainichi Daily News. Δεν επηρέαζει την ποιότητα ή την ασφάλεια του εμβολίου, ανέφερε η εταιρεία. Η Epoch Times επικοινώνησε με την εταιρεία για περαιτέρω σχόλια.

Πριν από αρκετές εβδομάδες, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανέστειλε 1,63 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 της Moderna λόγω μόλυνσης. Εβδομάδες αργότερα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις αρχές Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσαν ότι τρία άτομα πέθαναν αφού έλαβαν μία δόση από τις ανασταλμένες παρτίδες του εμβολίου Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία mRNA με αυτό της Pfizer.

Μια έρευνα αργότερα αποκάλυψε ότι τα σωματίδια από ανοξείδωτο χάλυβα είχαν μολύνει τις δόσεις της Moderna. Οι δύο εταιρείες το ανακάλυψαν σε έναν χώρο παραγωγής στην Ισπανία.

«Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται συνήθως σε καρδιακές βαλβίδες, αντικαταστάσεις αρθρώσεων και μεταλλικά ράμματα και συνδετήρες. Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται ότι η έγχυση των σωματιδίων που εντοπίστηκαν σε αυτές τις παρτίδες στην Ιαπωνία θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο ιατρικό κίνδυνο», ανέφεραν οι εταιρείες στη δήλωσή τους.

«Η σπάνια παρουσία σωματιδίων από ανοξείδωτο χάλυβα στο εμβόλιο Moderna COVID-19 δεν αποτελεί αδικαιολόγητο κίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών και δεν επηρεάζει αρνητικά το προφίλ οφέλειας/κινδύνου του προϊόντος», ανέφερε η Takeda Pharmaceutical σε κοινή δήλωση με τη Moderna στα τέλη Αυγούστου. Η Takeda, συνεργάτης της Moderna, διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία.

Η Moderna και η Takeda, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι θα ανακαλέσουν πολλές παρτίδες του εμβολίου τους λόγω των μολυσματικών παραγόντων. Δεν είναι σαφές εάν η Pfizer θα ξεκινήσει την ανάκληση.

Περίπου 500.000 άνθρωποι έλαβαν δόσεις από τις τρεις ανασταλμένες παρτίδες της Moderna, δήλωσε ο Τάρο Κόνο, υπουργός της Ιαπωνίας, υπεύθυνος για την εκστρατεία εμβολιασμού, την Παρασκευή. Η Moderna είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πόσες δόσεις διανεμήθηκαν από τις παρτίδες.

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε