Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Μάικ Πομπέο μιλάει στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσινγκτον στις 12 Ιανουαρίου 2021. (Andrew Harnik / Pool / Ap Φωτογραφία)

Μάικ Πομπέο: «Ο Σι Τζινπίνγκ επιζητά παγκόσμια κυριαρχία»

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει «παγκόσμια κυριαρχία-ηγεμονία για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», προειδοποιώντας ότι η άνοδος του ΚΚΚ θα μπορούσε να καταστρέψει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν πρόκειται να την τοποθέτηση μιας σειράς αρμάτων μάχης στην Ταϊβάν. Πρόκειται για την αύξηση της πολιτικής εξουσίας και επιρροής σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πομπέο.

Ο Πομπέο, ο οποίος υπηρέτησε αρχικά ως Διευθυντής της CIA και αργότερα ως υπουργός Εξωτερικών υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε αυτή τη δήλωση σε εμφάνισή του στο Argus Americas Cred Summit 2022.

Είπε ότι η θητεία ως διευθυντής της CIA ήρθε σε μια εποχή που η προσοχή των ΗΠΑ έπρεπε να μετατοπιστεί από την τρομοκρατία σε άλλες απειλές, κυρίως μεταξύ τους και το Κ.Κ.Κ.

Πρόσθεσε ότι μια “παγκόσμια αφύπνιση” λαμβάνει χώρα ως προς τις φιλοδοξίες του Κ.Κ.Κ.

«Η μεγαλύτερη ευθύνη πηγαίνει στον Σι Τζινπίνγκ. Εξάπλωσε έναν ιό στον κόσμο, για όνομα του Θεού, και αρνείται να αφήσει οποιονδήποτε να πάει εκεί και να βρεί από που προήλθε», είπε ο Πομπέο.

Το ΚΚΚ δέχτηκε τη διεθνή επίκρηση για την παρεμπόδιση της πρόσβασης στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) και τις σχετικές εγκαταστάσεις στη Γουχάν από τα Ηνωμένα Έθνη. Πολλοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι υποψιάζονται ότι ο ιός του ΚΚΚ που προκαλεί τον Covid-19 προέρχεται από το WIV.

Ο Πομπέο σχολίασε επίσης τη συνεχιζόμενη σύγκρουση όσον αναφορά το εμπόριο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την αρχική απόφαση των ΗΠΑ να συνάψει εμπορικές σχέσεις με την Κίνα δεδομένου του Ψυχρού πολέμου με την πρώην Σοβιετική Ένωση.

«Ο εμπορικός πόλεμος άρχισε ίσως το 1972», είπε, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Χένρι Κίσινγκερ και του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στο πλαίσιο της αποκατάστασης των διπλωματικών δεσμών. «Ίσως ήταν σωστό αυτό που κάναμε το 1972 – αλλά ο εμπορικός πόλεμος προηγείται της διοίκησης Τραμπ».

«Ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις μαζί. Δεν κατηγορώ τις επιχειρήσεις που πήγαν εκεί. Παρατηρήσατε τον παρελθοντικό χρόνο που χρησιμοποίησα; Η πολιτική της Αμερικής ενθάρρυνε τη συνδεσιμότητα με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Σήμερα, αυτό είναι μια τεράστια ευθύνη για τον κόσμο και ο Σι Τζινπίνγκ το ξέρει» δήλωσε ο Πομπέο.

Του Nathan Worcester

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε