Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς πρόκειται να αναλάβει προσωρινά το χαρτοφυλάκιο για την Καινοτομία και την Έρευνα.

Νέες αρμοδιότητες στον Μ. Σχοινά λόγω προσωρινής απουσίας της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Κομισιόν

Επιπλέον καθήκοντα στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, την Αντιπρόεδρο Βιέρα Γιούροβα και τον Επίτροπο Ντιντιέ Ρέιντερς ανατίθενται μετά την προσωρινή απομάκρυνση της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επίσημη υποψηφιότητά της από την κυβέρνηση της Δανίας για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών για τη διάρκεια της εκστρατείας. Η Πρόεδρος χορήγησε την άδεια άνευ αποδοχών στην Εκτελεστική Αντιπρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των Συνθηκών και του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Επιτροπής.

Κατά την περίοδο της προσωρινής αποχώρησης της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου Βεστάγκερ από τις εργασίες της Επιτροπής, η Πρόεδρος αποφάσισε να αναθέσει την ευθύνη διεύθυνσης και συντονισμού για την «Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή» στην Αντιπρόεδρο Γιούροβα και το χαρτοφυλάκιο για τον ανταγωνισμό στον Επίτροπο Ρέιντερς ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στην Πρόεδρο. Η Πρόεδρος αποφάσισε επίσης να αναθέσει προσωρινά την ευθύνη του χαρτοφυλακίου για την Καινοτομία και την Έρευνα στον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά έως ότου διοριστεί νέο μέλος της Επιτροπής που θα αντικαταστήσει την Επίτροπο Γκάμπριελ.

Η Επιτροπή ενημερώνει επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με αυτές τις προσωρινές αλλαγές.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε