Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

ΓΓΕΕ: Συνάντηση εργασίας για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη θα συζητηθεί σε συνάντηση εργασίας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 15:30, στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, (Αίθουσα Νικόλαος Μάρτης, 2ος όροφος).

Η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου, που θα τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης και προάσπισης του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και υποστήριξης των ΜΜΕ. Όπως σημειώνει και σχετική ανακοίνωση: «Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών, που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, με τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας Συντονισμού (Task Force), για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της Θέσης των Δημοσιογράφων και άλλων Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης, πρωτοβουλία που έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από μια σειρά από κράτη μέλη ως πρωτοποριακή».

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν και να συνυπογράψουν ως ιδρυτικά μέλη Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου:

– Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, για τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης,

– Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

– Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης,

– Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου για το ΑΠΘ,

– Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης κ. Νικόλαος Καρράς για την ΕΣΗΕΜ

– Ο Πρόεδρος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Αιμίλιος Περδικάρης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

– Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κ. Κωνσταντίνος Ζούλας για την ΕΡΤ και

– Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας κ. Απόστολος Βεϊζαδές για την ΔΕΠΘΕ.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ κ. Χρήστος Φραγκονικολόπουλος και ο Διευθυντής Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ κ. Νίκος Παναγιώτου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε