Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλά για την πανδημία του κορονοϊού στην αίθουσα γευμάτων του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον στις 26 Ιανουαρίου 2021. (Doug Mills-Pool / Getty Images)

Ο Μπάιντεν αίρει το απόρρητο των πληροφοριών για την προέλευση της COVID από το εργαστήριο της Γουχάν

Με την υπογραφή νομοσχεδίου

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε στις 20 Μαρτίου νομοσχέδιο που επιβάλλει τον αποχαρακτηρισμό των πληροφοριών που σχετίζονται με την προέλευση της COVID, λέγοντας ότι συμμερίζεται «τον στόχο του Κογκρέσου να αποδεσμεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες» για το θέμα.

«Πρέπει να βρούμε την προέλευση της COVID-19 για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε καλύτερα μελλοντικές πανδημίες», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του. «Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν την προέλευση της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών συνδέσεων με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν».

Πρόσθεσε ότι, κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας, η κυβέρνηση «θα αποχαρακτηρίσει και θα μοιραστεί όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες, σύμφωνα με τη συνταγματική μου αρμοδιότητα να προστατεύω από την αποκάλυψη πληροφοριών που θα έβλαπταν την εθνική ασφάλεια».

Αυτόν τον μήνα, τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκριναν ομόφωνα το διακομματικό νομοσχέδιο, το οποίο ονομάστηκε «Νόμος του 2023 για την προέλευση της COVID-19», πριν το στείλουν στο γραφείο του Μπάιντεν. Το νομοσχέδιο δίνει εντολή στον διευθυντή των εθνικών μυστικών υπηρεσιών να «αποχαρακτηρίσει κάθε πληροφορία που αφορά πιθανές συνδέσεις μεταξύ του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν και της προέλευσης» της COVID-19.

Οι προσπάθειες για την ανακάλυψη της προέλευσης της COVID-19 έχουν συναντήσει σταθερά την αντίσταση της Κίνας, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς έχει συγκαλύψει τα κρούσματα, έχει φιμώσει τους πληροφοριοδότες που προσπαθούν να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο του ιού από την αρχή της πανδημίας και έχει επανειλημμένα αρνηθεί σε εξωτερικούς ερευνητές να διερευνήσουν την προέλευση του ιού.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης ως ύποπτη πηγή όπου μπορεί να έχει διαρρεύσει ο ιός.

Η συζήτηση επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο, μετά από αναφορές ότι το Υπουργείο Ενέργειας αξιολόγησε τη θεωρία της διαρροής του εργαστηρίου ως την «πιθανότερη» πηγή της πανδημίας, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και το FBI.

Τον Μάιο του 2021, ο Μπάιντεν διέταξε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διερευνήσουν το θέμα, γεγονός που οδήγησε σε μια ασαφή αξιολόγηση της προέλευσης του ιού, αλλά «η εργασία αυτή συνεχίζεται», δήλωσε στις 20 Μαρτίου.

Ένα άλλο σημείο αντιπαράθεσης είναι τα σημαντικά ποσά ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των ΗΠΑ που είχαν διοχετευθεί στο εργαστήριο της Γουχάν μέσω της μη κερδοσκοπικής EcoHealth Alliance της Νέας Υόρκης. Οι ειδικοί λένε ότι μέρος αυτής της χρηματοδότησης βοήθησε την έρευνα «gain-of-function» στο εργαστήριο, αναφερόμενος σε πειράματα που ενισχύουν τη θανατηφόρα ή παθογόνο δράση ενός ιού.

Οι επιστήμονες της EcoHealth οργάνωσαν επίσης μια εκστρατεία κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας για να προωθήσουν την αφήγηση ότι ο ιός προήλθε από τη φύση – μέρος μιας εκτεταμένης προσπάθειας δυτικών ακαδημαϊκών, αξιωματούχων των ΗΠΑ και των μέσων ενημέρωσης να λογοκρίνουν τη συζήτηση σχετικά με το αν ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε