Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρατά τις σημειώσεις του ενώ απαντά σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ, στην Ουάσιγκτον, στις 26 Απριλίου 2023. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

Ο Μπάιντεν απεικονίζεται να κρατά σημειώσεις για ερωτήσεις δημοσιογράφου πριν την καλέσει

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απεικονίστηκε την Τετάρτη να κρατά ένα σκονάκι που έδειχνε ότι γνώριζε εκ των προτέρων την ερώτηση μιας δημοσιογράφου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον Ροδόκηπο του Λευκού Οίκου, καθώς ο Μπάιντεν φιλοξενούσε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ στην πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τα δύο έθνη έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα, εν μέσω αυξανόμενων πυρηνικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα. Σηματοδότησε επίσης την 70ή επέτειο της συμμαχίας των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ συμμετέχουν σε συνέντευξη Τύπου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, στις 26 Απριλίου 2023. (Jim Watson/AFP via Getty Images)

 

Το μικρό σκονάκι που κρατούσε ο Μπάιντεν έδειχνε μια ερώτηση από την Κόρτνεϊ Σουμπραμανιάν, δημοσιογράφο των Los Angeles Times.

Το χαρτί περιελάμβανε μια φωτογραφία της δημοσιογράφου και λεπτομέρειες για το πώς να προφέρει το επώνυμό της. Στην κορυφή του φύλλου, μια χειρόγραφη «Ερώτηση #1» πρότεινε ότι ο Μπάιντεν θα έπρεπε να καλέσει πρώτα την Σουμπραμανιάν αφού εκφωνήσει την ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιουν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρατά τις σημειώσεις του ενώ απαντά σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ, στην Ουάσινγκτον, στις 26 Απριλίου 2023. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

 

Η ερώτηση στο κομμάτι χαρτί γράφει: «Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας: “Πώς συμβιβάζετε ΕΣΕΙΣ τις εγχώριες προτεραιότητές ΣΑΣ -όπως η επανατοποθέτηση της παραγωγής ημιαγωγών- με την εξωτερική πολιτική που βασίζεται σε συμμαχίες;».

Ο Μπάιντεν κάλεσε όντως την Σουμπραμανιάν για να της κάνει πρώτα την ερώτηση.

Αυτή ρώτησε: «Η κορυφαία οικονομική σας προτεραιότητα ήταν η ανάπτυξη της εγχώριας μεταποίησης των ΗΠΑ σε ανταγωνισμό με την Κίνα, αλλά οι κανόνες σας κατά της επέκτασης της κατασκευής τσιπ στην Κίνα πλήττουν τις εταιρείες της Νότιας Κορέας που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο Πεκίνο. Κάνετε ζημιά σε έναν βασικό σύμμαχο στον ανταγωνισμό με την Κίνα για να βοηθήσετε την εγχώρια πολιτική σας ενόψει των εκλογών;»

Η Σουμπραμανιάν, μακροχρόνια ανταποκρίτρια στην Ουάσινγκτον, απηύθυνε επίσης ξεχωριστή ερώτηση προς τον Γιουν.
Μια άλλη δημοσιογράφος, η Μαίρη Μπρους από το ABC, ρώτησε τον Μπάιντεν αν ήταν πολύ μεγάλος για να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Δεν είναι σαφές αν ο Μπάιντεν γνώριζε εκ των προτέρων την ερώτηση.

Ένα ξεχωριστό σημείωμα που κρατούσε ο Μπάιντεν έδειχνε τα ονόματα άλλων στελεχών της κυβέρνησης του, με τη σειρά των δηλώσεών τους στη συνέντευξη Τύπου.

Και τα δύο σημειώματα είχαν ημερομηνία 26 Απριλίου 2023.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρατάει μια κάρτα σημειώσεων καθώς κάνει δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 26 Απριλίου 2023. (Win McNamee/Getty Images)

 

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο από πολλά άλλα περιστατικά όπου ο Μπάιντεν απεικονίζεται να κρατά σημειώματα που τον κατευθύνουν τι να κάνει ή σε ποιον να απευθυνθεί.

Τον Νοέμβριο του 2022, σε μια διήμερη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Μπάιντεν είχε ένα σκονάκι που του έλεγε πότε να καθίσει και πότε να βγάλει φωτογραφίες.

Τον Ιούνιο του 2022, ο Μπάιντεν είχε ένα άλλο σκονάκι όταν συμμετείχε σε συνάντηση με στελέχη της αιολικής βιομηχανίας.

Τον Μάρτιο του 2022, όταν απαντούσε σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν είχε μαζί του ένα σκονάκι που περιείχε ερωτήσεις με πιθανές απαντήσεις σχετικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού ο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Μια ερώτηση έλεγε: «Ο κ. Μπάιντεν δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Αυτό απειλεί τώρα να διασπάσει την ενότητα με τους συμμάχους σας στο ΝΑΤΟ;» Μια τυπωμένη κάρτα είχε μια έτοιμη απάντηση που έγραφε: «Η απάντηση είναι η εξής: “Όχι. Το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένο”».

Τον Ιούλιο του 2021, στον Μπάιντεν δόθηκε ένα χειρόγραφο μήνυμα από έναν βοηθό που έλεγε: «Κύριε, υπάρχει κάτι στο πηγούνι σας», σύμφωνα με μια φωτογραφία που καταγράφηκε.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρατάει ένα σημείωμα που λέει «Κύριε, υπάρχει κάτι στο πηγούνι σας» κατά τη διάρκεια εικονικής συνάντησης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και κυβερνήτες της δυτικής ακτής στο South Court Auditorium στο Eisenhower Executive Office Building στην Ουάσινγκτον στις 30 Ιουλίου 2021. (Anna Moneymaker/Getty Images)

 

Το μήνυμα ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Zoom με τους κυβερνήτες των πολιτειών, η οποία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση ενώ ο Μπάιντεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο. Αφού έλαβε το μήνυμα, ο Μπάιντεν εθεάθη να σκουπίζει το πηγούνι του.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε