Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλάει για την αντίδραση των ΗΠΑ στο κινεζικό αερόστατο μεγάλου ύψους και σε τρία άλλα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα από τον αμερικανικό στρατό πάνω από τον αμερικανικό εναέριο χώρο, στο South Court Auditorium στο συγκρότημα του Λευκού Οίκου 16 Φεβρουαρίου 2023. (Drew Angerer/Getty Images)

Ο Μπάιντεν λέει ότι 3 αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πιθανότατα δεν σχετίζονται με κινεζικό κατασκοπευτικό πρόγραμμα, αλλά συνδέονται με ιδιωτικές εταιρείες

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δημιουργεί μια ομάδα για την ανάπτυξη κανόνων εμπλοκής που θα διέπουν τον τρόπο με τον οποίο το έθνος ανταποκρίνεται σε αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP) στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έρχεται 12 ημέρες μετά την κατάρριψη από τον αμερικανικό στρατό ενός κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αναχαίτιση και κατάρριψη τριών άγνωστων αντικειμένων στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εντοπίζουν τώρα περισσότερα αντικείμενα από ό,τι πριν, επειδή χρησιμοποίησαν νέες πληροφορίες για να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα ραντάρ για να εντοπίζουν μικρά και αργά κινούμενα εναέρια αντικείμενα.

«Την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την εισβολή του αερόστατου μεγάλου ύψους της Κίνας, ο στρατός μας … εξέτασε προσεκτικά τον εναέριο χώρο μας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του ραντάρ μας για να εντοπίζει περισσότερα αργά κινούμενα αντικείμενα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 16 Φεβρουαρίου.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι υπήρξε ξαφνική αύξηση του αριθμού των αντικειμένων στον ουρανό. Απλώς τώρα βλέπουμε περισσότερα από αυτά εν μέρει λόγω [των] μέτρων που έχουμε λάβει για να περιορίσουμε τα ραντάρ μας».

Τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μετά το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο πιθανότατα δεν σχετίζονταν με το πρόγραμμα αερόστατων του κινεζικού καθεστώτος, δήλωσε ο Μπάιντεν. Αντίθετα, θα μπορούσαν να σχετίζονται με εμπορικά ή ερευνητικά ιδρύματα.

«Η τρέχουσα εκτίμηση της κοινότητας πληροφοριών είναι ότι αυτά τα τρία ήταν πιθανότατα μπαλόνια που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα που μελετούν τον καιρό ή διεξάγουν άλλες επιστημονικές έρευνες», είπε.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι κανόνες εμπλοκής που αναπτύσσονται επί του παρόντος θα επεκταθούν και θα εξελιχθούν αργότερα, ώστε να ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες απειλές, αν χρειαστεί.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, αυτές οι παράμετροι θα καθοδηγούν τις ενέργειες που θα αναλάβουμε κατά την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων και μη αναγνωρισμένων εναέριων αντικειμένων», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να τις προσαρμόζουμε καθώς οι προκλήσεις εξελίσσονται, αν εξελίσσονται».

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι αν και η κυβέρνησή του θα ενημερώσει το Κογκρέσο και τους συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με αυτούς τους κανόνες εμπλοκής, οι ακριβείς παράμετροι θα παραμείνουν απόρρητες για να αποθαρρύνουν τους αντιπάλους από το να προσπαθήσουν να τους παρακάμψουν.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να απογοητεύσει το Κογκρέσο, το οποίο έχει επανειλημμένα καταδικάσει την άρνηση της κυβέρνησης να είναι πιο διαφανής σχετικά με τη φύση της απειλής που συνιστούν οι UAP και το κινεζικό καθεστώς.

Παρά την κριτική που δέχτηκε για την αναμονή μιας εβδομάδας για την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου που διέσχισε τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να επιδιώκει κανονικές σχέσεις με το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να συνεργαζόμαστε με την Κίνα, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Επιδιώκουμε τον ανταγωνισμό, όχι τη σύγκρουση, με την Κίνα. Δεν επιδιώκουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο».

Για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ότι επιδιώκει να επικοινωνήσει προσωπικά με τον Κινέζο κομμουνιστή ηγέτη Σι Τζινπίνγκ και ότι θα κρατήσει όλες τις γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές, ενώ ταυτόχρονα θα προετοιμάζεται για την κατάρριψη μελλοντικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου των ΗΠΑ.

«Εάν οποιοδήποτε αντικείμενο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και την προστασία του αμερικανικού λαού, θα το καταρρίψω», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Η παραβίαση της κυριαρχίας μας είναι απαράδεκτη».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε