Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φαίνεται στην Ατλάντα, Γκάλας, σε μια φωτογραφία αρχείου. (Tami Chappell/Reuters)

Ο CDC άλλαξε τον ορισμό του «εμβολίου» λόγω των εμβολίων COVID-19

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) άλλαξαν τον ορισμό του «εμβολίου» λόγω ανησυχίας ότι ο ορισμός δεν ίσχυε για τα εμβόλια COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν.

Ο οργανισμός ενημέρωσε τον ορισμό του την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο ορισμός ήταν παλαιότερα, «Ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από αυτήν την ασθένεια». Αυτός ο ορισμός λέει τώρα, «Ένα παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται για την τόνωση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού έναντι των ασθενειών».

Ένας υπάλληλος του CDC τον Αύγουστο, λίγο πριν αλλάξει ο ορισμός, είπε ότι ο ορισμός χρησιμοποιήθηκε από «δεξιούς αρνητές της πανδημίας COVID-19… για να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια», σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα εμβόλια COVID-19 των Pfizer και Moderna  χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA. Και τα τρία εμβόλια για τον COVID-19 που έχουν πάρει έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες πέφτουν κατακόρυφα σε αποτελεσματικότητα κατά της μόλυνσης αρκετούς μήνες μετά τη λήψη τους, αφού αρχικά προωθήθηκαν ως προστατευτικά έναντι λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών.

Ο ορισμός «διαστρεβλώθηκε για να ισχυριστεί ότι τα υπάρχοντα εμβόλια για τον COVID-19 δεν ήταν εμβόλια επειδή απέτρεπαν μόνο σοβαρές ασθένειες», είπε ο υπάλληλος του CDC.

Η Αλίσια Ντάουνς, επικεφαλής ειδικός επικοινωνίας για την υγεία του οργανισμού, έστειλε μήνυμα σε μια συνάδελφό της στις 19 Αυγούστου, λέγοντας ότι έπρεπε να ενημερώσει τον ορισμό και άλλους παρόμοιους, «καθώς αυτοί οι ορισμοί είναι ξεπερασμένοι και χρησιμοποιούνται από ορισμένους για να πουν ότι τα εμβόλια COVID-19 δεν θεωρούνται εμβόλια κατά τον ορισμό του ίδιου του CDC».

Η Ντάουνς δεν έλαβε απάντηση, έτσι έστειλε ξανά μήνυμα την επόμενη εβδομάδα.

«Ο ορισμός του εμβολίου που έχουμε δημοσιεύσει είναι προβληματικός και οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν για να ισχυριστούν ότι το εμβόλιο COVID-19 δεν είναι εμβόλιο που βασίζεται στον δικό μας ορισμό», έγραψε.

Η Βαλέρια Μορέλι, άλλη αξιωματούχος του CDC, ενέκρινε την αλλαγή την 1η Σεπτεμβρίου, παρόλο που φαίνεται να διαφέρει πολύ από έναν ορισμό που είχε διατυπώσει σε προηγούμενο έγγραφο (pdf).

«Αν αυτό είναι για το ευρύ κοινό, είμαι εντάξει με την αλλαγή», έγραψε η Μορέλι.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ελήφθησαν από τον δικηγόρο Τρέιβις Μίλλερ μέσω ενός αιτήματος βασισμένο πάνω στο Freedom of Information Act. Το CDC δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητά τους.

Αντίθετα, η υπηρεσία έστειλε email στην The Epoch Times την ίδια απάντηση που έλαβε νωρίτερα το 2021 όταν ζήτησε την αλλαγή. Ο οργανισμός δήλωσε ότι οι «μικρές αλλαγές στη διατύπωση» για τον ορισμό «δεν επηρέασαν τον συνολικό ορισμό» και ότι ο προηγούμενος ορισμός «θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι σημαίνει ότι τα εμβόλια ήταν 100% αποτελεσματικά, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ για κανένα εμβόλιο , επομένως ο τρέχων ορισμός είναι πιο διαφανής και περιγράφει επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χορηγηθούν τα εμβόλια».

Άλλα μέρη του ιστότοπου του CDC εξακολουθούν να λένε ότι τα εμβόλια COVID-19 παρέχουν ανοσία.

«Χρειάζονται συνήθως 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό για να δημιουργήσει ο οργανισμός προστασία (ανοσία) έναντι του ιού που προκαλεί τον COVID-19», αναφέρει ο ιστότοπος.

Ο COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 thought on “Ο CDC άλλαξε τον ορισμό του «εμβολίου» λόγω των εμβολίων COVID-19”

Σχολιάστε