Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ φτάνει για μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021. (Olivier Hoslet, Pool Photo μέσω AP)

Ο καγκελάριος της Αυστρίας απειλεί να κλειδώσει τους ανεμβολίαστους εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Οι άνθρωποι στην Αυστρία που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο για τον ιό του ΚΚΚ αντιμετωπίζουν αποκλεισμό στο σπίτι, εάν ο αριθμός των σοβαρών νοσηλειών COVID-19 στη χώρα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εάν ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) φτάσει τους 600, τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν θα επιτρέπεται να φύγουν από τα σπίτια τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Οι εξακόσιες μονάδες εντατικής θεραπείας αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της συνολικής χωρητικότητας στην Αυστρία. 220 ασθενείς με COVID-19 βρίσκονταν σε ΜΕΘ τη στιγμή της ανακοίνωσης του Σάλενμπεργκ.

«Η πανδημία δεν είναι ανήκει ακόμη στο παρελθόν», είπε ο Σάλενμπεργκ. «Πρόκειται να σκοντάψουμε σε μια πανδημία των ανεμβολίαστων».

Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ ( Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) στις ΜΕΘ φτάσει τα 500, τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν ή έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω προηγούμενης μόλυνσης δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία, ανακοίνωσε ο Σάλενμπεργκ.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τη συνάντηση του Σάλενμπεργκ με τοπικούς ηγέτες για να αντιμετωπίσει την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ. Ο ιός του ΚΚΚ είναι το παθογόνο που προκαλεί τον COVID-19.

Η Αυστρία διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Περισσότερο από το 62 τοις εκατό του πληθυσμού της είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του COVID-19, ποσοστό μεγαλύτερο από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καταγράφηκαν 228 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα στην Αυστρία τις τελευταίες 7 ημέρες, σε σύγκριση με 152 κρούσματα ανά 100.000 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των καθημερινών νέων κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται σταθερά στην Αυστρία από τις αρχές Ιουλίου.

Η απειλή της Αυστρίας για γενικό lockdown φαίνεται να είναι ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα που στοχεύουν τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό που έχει επιχειρηθεί μέχρι τώρα. Η Ρωσία θα βάλει λουκέτο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών για τέσσερις μήνες από τις 25 Οκτωβρίου. Ορισμένες πολιτείες στην Αυστραλία έχουν επιτρέψει μόνο σε εμβολιασμένους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια COVID-19 έναντι της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα είναι σχετικά μικρή και μειώνεται γρήγορα σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με μια πρώτη στο είδος της προδημοσιευμένη μελέτη από επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Δώδεκα εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, οι εμβολιασμένοι είναι το ίδιο πιθανό να μεταδώσουν την παραλλαγή Δέλτα όσο και οι ανεμβολίαστοι, διαπίστωσε η μελέτη.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε