Τρίτη, 06 Ιούν, 2023

Ο καλλιτεχνικός θίασος Shen Yun παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό χαμένες χορευτικές τεχνικές

Ο κορυφαίος καλλιτεχνικός θίασος Shen Yun θα παρουσιάσει μέσω βίντεο χαμένες τεχνικές από τον κλασικό κινεζικό χορό. Η πρεμιέρα του βίντεο θα γίνει την 1η Ιουνίου 3:00 π.μ. (η πρεμιέρα γίνεται ώρα Αμερικής όπου έχουμε 7+ ώρες διαφορά).

Το βίντεο μπορεί να προ-παραγγελθεί διαδικτυακά για να το δείτε όποτε επιθυμείτε και όσες φορές θέλετε στην πλατφόρμα του Shen Yun στη διεύθυνση: ShenYunCreations.com.

Καθώς εισήλθαμε στον 21ο αιώνα, ένα νέο φαινόμενο αναδύθηκε στην παγκόσμια σκηνή με την εμφάνιση του Shen Yun Performing Arts. Ξεκίνησε το 2006 στη Νέα Υόρκη από Κινέζους καλλιτέχνες του εξωτερικού, και εξέπληξε το κοινό με παραστάσεις που εκπέμπουν αληθινή ομορφιά και καλοσύνη, αξίες ριζωμένες στις κλασικές τέχνες.

Ενώ η Κίνα έχει μακρά και πλούσια ιστορία, πολλά από αυτήν έχουν χαθεί ως αποτέλεσμα εσκεμμένων προσπαθειών του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας για να την καταστρέψει. Κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στη δεκαετία του ’60 και του ’70, πολλοί ναοί καταστράφηκαν, αρχαία βιβλία κάηκαν και πολλοί καλλιτέχνες, διανοούμενοι και πιστοί φυλακίστηκαν ή θανατώθηκαν σε μια συστημική προσπάθεια να καταστραφεί ο παραδοσιακός πολιτισμός.

Γι’ αυτό τον λόγο το Shen Yun δεν μπορεί να ανεβάσει τις παραστάσεις του στην Κίνα. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο, οι παραστάσεις του έχουν γίνει ένα πολιτιστικό φαινόμενο με περιοδείες κάθε χρόνο σε περίπου 20 διαφορετικές χώρες και 150 πόλεις ανά τον κόσμο.

Στον πυρήνα των παραστάσεων Shen Yun είναι ο κλασικός κινεζικός χορός, μια αρχαία μορφή τέχνης με ιστορία χιλιάδων ετών. Ο κλασικός κινεζικός χορός, οι πολεμικές τέχνες και ο κινεζικός οπερατικός χορός έχουν παρόμοιες κινήσεις και στάσεις, γνωστές και ως shen-fa (σεν-φα) στα κινέζικα, οι οποίες επίσης μεταβιβάστηκαν εδώ και χιλιετίες, σύμφωνα με τον ιστότοπο Shen Yun Creations.

Το υψηλότερο επίτευγμα του shen-fa (σεν-φα) είναι το shen-dai-shou (σεν-ντάι-σόου) (το σώμα οδηγεί τα χέρια). Ωστόσο, κανείς δεν ήξερε πώς να το κάνει ή ακόμη και να το κατανοήσει  και να το εφαρμόσει πριν ο κ. D.F., ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργικός του Shen Yun Performing Arts, μεταδώσει αυτή τη μέθοδο.

«Το Shen-dai-shou είναι επίσης μια μέθοδος που έχει αναζητηθεί επίμονα από κάθε είδους μορφές χορού και σωματικές – παραστατικές τέχνες». «Είναι μια τεχνική χορού που οι άνθρωποι αναζητούσαν από τα αρχαία χρόνια, κάτι για το οποίο έχουν κάνει αναφορά οι άνθρωποι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το εφαρμόσει – είναι το υψηλότερο πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω φυσικής κίνησης. Ο ιδρυτής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Δημιουργικός του Shen Yun Performing Arts, κ. D.F., είναι αυτός που αναβίωσε αυτή τη μέθοδο. Το Shen-fa, επιπλέον, έχει επίσης μια ακόμη καλύτερη μέθοδο το «kua-dai-tui» (κουά-ντάι-τούι) (τα ισχία οδηγούν τα πόδια), για την οποία δεν γνωρίζουν τίποτα οι σύγχρονοι άνθρωποι – είναι μια εντελώς χαμένη μορφή τέχνης. Έχοντας επωφεληθεί από την προσωπική διδασκαλία του κ. D.F. πάνω σε αυτήν τη μέθοδο, το Shen Yun θα την παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό».

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερα βίντεο χορού από το Shen Yun, καθώς και συναυλίες  κλασικής μουσικής της Συμφωνικής Ορχήστρας  του Shen Yun (Shen Yun Symphony Orchestra), εκπαιδευτικά βίντεο χορού και πολλά περισσότερα τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό στο ShenYunCreations.

Το Shen Yun Performing Arts είναι η κορυφαία κλασική κινεζική εταιρεία χορού και μουσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη, το Shen Yun Performing Arts αναβιώνει και προωθεί τον πέντε χιλιάδων ετών, αυθεντικό πολιτισμό της Κίνας. Κάτι που επιτυγχάνει μέσω κλασικού κινεζικού χορού, εθνικού χορού, χορευτικών ιστοριών, ορχηστρικής συνοδείας, καθώς και ορχηστρικών και φωνητικών σόλο.

Από την ίδρυσή του το 2006, το Shen Yun έχει ανεβάσει παραστάσεις στα πιο διάσημα θέατρα σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας τεράστια αναγνώριση και αγάπη από τους θεατές. Τώρα, για να ικανοποιήσουμε τη μεγάλη ζήτηση του κοινού σε όλο τον κόσμο, σας παρουσιάζουμε αυτές τις δημιουργίες Shen Yun.

– D.F., Καλλιτεχνικός διευθυντής του Shen Yun Performing Arts

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε