Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022

Ο Κας Πάτελ απαντά σε κατηγόρους και μιλά για αποχαρακτηρίσεις εγγράφων, την εκτέλεση του Αλ-Μπαγκντάντι, και την έκθεση της γενοκτονίας Ουιγούρων

Πολλοί από εμάς μάθαμε το όνομα Κας Πάτελ αφότου διαβάσαμε το βιβλίο του Λη Σμιθ «Η πλεκτάνη κατά του προέδρου» ή αφότου είδαμε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ. Επιθέσεις κατά του Πάτελ, από άτομα συνδεδεμένα στην πλεκτάνη, έχουν εμείνει έως σήμερα. Ένας πρώην εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιλέχθηκε προσωπικά από τον βουλευτή Ντέβιν Νούνες για να διερευνήσει ισχυρισμούς συνεργασίας Τραμπ-Ρωσίας.

Από την τελευταία συνέτευξή μας με τον Κας Πάτελ, μάθαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία του, ως κάποιου που είχε κρίσιμες θέσεις σε ένα μεγάλο φάσμα του εθνικού μηχανισμού ασφαλείας της Αμερικής. Ηγήθηκε αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και ήταν για μια περίοδο βοηθός προέδρου και υπεύθυνος για το πυρηνικό ποδόσφαιρο.

Από το κυνήγι του διαβόητου τρομοκράτη Αλ Μπαγκντάντι έως την έκθεση της γενοκτονίας στην Σιντζιάνγκ, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στο μεγαλύτερο τμήμα της εξωτερικής πολιτικής περιόδου Τραμπ.

Ποιος είναι πραγματικά αυτός ο άντρας; Και ποια η απάντησή του στους πρόσφατους ανώνυμους ισχυρισμούς εναντίον του, που λένε ότι διέρρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες;

Σχολιάστε