Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023

Ο Πομπέο καλεί τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει τον ρόλο του ΚΚΚ στην πανδημία

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τρίτη την διοίκηση Μπάιντεν να αναγνωρίσει τον ρόλο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στην πανδημία της COVID-19, λίγες ώρες αφότου ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε υπόμνημα που καταδικάζει την χρήση «της γεωγραφικής τοποθεσίας της προέλευσής του».

Οι δηλώσεις έγιναν λίγο αφότου ο Προέδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε υπόμνημα με το οποίο καταδικάζει τον αυξανόμενο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία εναντίον των Ασιατο-Αμερικανών και των κατοίκων των νησιών του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι έχει διαδραματίσει ένα ρόλο στην προώθηση αυτών των ξενοφοβικών συναισθημάτων μέσω των ενεργειών των πολιτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών στην πανδημία της COVID-19, με τη γεωγραφική θέση της προέλευσής της», αναφέρει το έγγραφο.

«Τέτοιες δηλώσεις έχουν προκαλέσει αβάσιμους φόβους και διαιωνίζουν ένα στίγμα για τους Ασιατο- Αμερικανούς και για τους κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού και έχουν συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών εκφοβισμού, παρενόχλησης και εγκλημάτων μίσους ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ενώ το υπόμνημα δεν ονοματίζει άμεσα τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν είχε στο παρελθόν επικρίνει τον προκάτοχό του για το ότι αποκαλούσε την COVID-19 ως τον «ιό της Κίνας». Είπε ότι αυτό οδήγησε σε φυλετικές διακρίσεις κατά των Ασιατο-Αμερικανών.

«Τον αποκαλώ «ιό της Γουχάν» σχεδόν από το ξεκίνημά του», δήλωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια εμφάνισης του στο «Fox News Primetime», τονίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης του από πού προήλθε ο ιός. Είναι σύνηθες να ονομάζουμε έναν ιό από τον τόπο από τον οποίο προήλθε.

(Αριστερά) Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά καθώς επισκέπτεται την έδρα της εκστρατείας του στο Άρλινγκτον, στις 3 Νοεμβρίου 2020. (Δεξιά) Ο τότε προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει υποστηρικτές στη γειτονιά West Oak Lane στη Φιλαδέλφεια, στις 3 Νοεμβρίου 2020. (Saul Loeb / AFP μέσω Getty Images & Drew Angerer / Getty Images)

 

«Ξεκίνησε στη Γουχάν. Είναι στην πραγματικότητα, ένας ιός που προήλθε από αυτό το μέρος. Γνωρίζουμε ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα το κάλυψε. Γνωρίζουμε ότι εξαφάνισαν τους γιατούς και τους δημοσιογράφους που ήθελαν να γράψουν για αυτό και τους είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν», είπε ο Πομπέο.

«Αυτά είναι σημαντικά πράγματα», πρόσθεσε. «Ο αμερικανικός λαός πρέπει να τα γνωρίζει διότι έχουν σημασία. Έχουν σημασία για την υγεία μας, για την ασφάλειά μας, για την οικονομική ευημερία και για την προστασία μας, και ελπίζω και βασίζομαι σε αυτήν την επόμενη κυβέρνηση να κάνει ό,τι ο αμερικανικός λαός απαιτεί από αυτούς και να συνεχίσει να αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Οι αξιωματούχοι του Κ.Κ.Κ. γνώριζαν ότι ο ιός εμφανίστηκε στη Γουχάν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για έξι εβδομάδες. Συνέλαβαν όσους προσπάθησαν να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο, κατηγορώντας τους ότι διέδιδαν «φήμες», και χρησιμοποίησαν την αυστηρή λογοκρισία του καθεστώτος για να αποτρέψουν την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και να διαγράψουν τυχόν αναφορές στα κοινωνικά μέσα.

«Αυτός ο ιός έχει καταστρέψει πολλές χιλιάδες ζωές», συνέχισε ο Πομπέο. «Το οικονομικό τίμημα είναι πάρα πολύ μεγάλο, και ξεκίνησε σε ένα μέρος – την Γουχάν της Κίνας – και το Κ.Κ.Κ. έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει στον εαυτό του χρόνο να ανταποκριθεί σε αυτό υπό τους δικούς του όρους και δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

«Το [Κ.Κ.Κ.] είχε υποχρέωση προς τον κόσμο να μας ενημερώσει ότι όντως [η COVID-19] μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι είχε ξεκινήσει, ότι αυτή η απειλή είχε ξεκινήσει. Αυτό ήταν πάρα πολύ επιζήμιο για τον αμερικανικό λαό και αυτά είναι γεγονότα, οπότε ναι, ελπίζω ότι αυτή η κυβέρνηση και όλοι στον κόσμο να αναγνωρίσουν το από πού ξεκίνησε και το πώς το ΚΚΚ συμπεριφέρθηκε λάθος», πρόσθεσε.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε μηχανισμούς για να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να προέλθει από την Κίνα ξανά».

Η Epoch Times ονόμασαν τον ιό από το κόμμα που είναι υπεύθυνο για την διασπορά του στον κόσμο, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Σχολιάστε