Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαιρ, αφαιρεί το κάλυμμα προσώπου μιας χρήσεως, για να βγει μια φωτογραφία καθώς φεύγει από το BBC στο κεντρικό Λονδίνο, Βρετανία, 6 Ιουνίου 2021. (Tolga Akmen/AFP via Getty Images)

Ο Τόνυ Μπλαιρ καλεί για διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων

Άνθρωποι που έχουν λάβει τα εμβόλια COVID-19 θα πρέπει να δουν περισσότερες ελευθερίες να τους επιστρέφονται από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, είπε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαιρ.

Έρχεται μία εβδομάδα προτού η βρετανική κυβέρνηση πάρει την τελική της απόφαση για το αν θα προχωρήσει με το σχέδιο να άρει όλους τους νομικούς περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, στις 21 Ιουνίου.

Από τον Μάρτιο 2020, οι περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επέβαλαν άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην ελευθερία κίνησης του κόσμου, στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, και σε διαδηλώσεις σε μια προσπάθεια μείωσης της διάδοσης του ιού του ΚΚΚ.

Το πρώτο εθνικό λόκνταουν της Βρετανίας άρχισε στις 20 Μαρτίου 2020, όταν σχολεία και δημόσιοι χώροι διατάχθηκαν να κλείσουν.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα πρέπει να καθυστερήσει την άρση των περιορισμών αν το στέλεχος Delta (Ινδικό) του ιού του ΚΚΚ «γίνει σοβαρό», ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε στην εκπομπή Andrew Marr Show του BBC την Κυριακή ότι η κυβέρνηση είναι «απολύτως ανοιχτή» στην επιλογή.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Μπλαιρ είπε ότι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί για COVID-19 θα πρέπει να διακρίνονται τόσο εγχωρίως όσο και στα διεθνή ταξίδια.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλούσε για ένα έγγραφο μελέτης που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από το «Ινστιτούτο Τόνυ Μπλαιρ για Παγκόσμια Αλλαγή», που καλεί για ένα «παγκοσμίως διαλειτουργικό σύστημα διαβατηρίων υγείας» που είναι «χρησιμοποιήσιμο τόσο από αρχές των εθνικών συνόρων όσο και από άλλους οργανισμούς εντός των χωρών.»

«To έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα λέει πως θα πρέπει πραγματικά να διακρίνουμε μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων», είπε ο Μπλαιρ.

«Έτσι εδώ στην χώρα μας, αν θα πρέπει πράγματι να ρυθμίσουμε κάποιες από τις ελευθερίες λόγω της αυξανόμενης πίεσης από τα νέα στελέχη, τουλάχιστον να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, έχουν την μέγιστη ελευθερία που είναι δυνατή. Πιστεύω πως αυτό θα γίνει και για το ταξίδι επίσης.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως είναι αποδεκτό να αρνείσαι ένα εμβόλιο, ο Μπλαιρ απάντησε: «Εκτός αν έχεις έναν καλό ιατρικό λόγο, η άποψή μου πολύ σαφώς είναι όχι», προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί στον κόσμο «ένα πραγματικό κίνητρο για να εμβολιαστεί.»

Το νέο έγγραφο κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς αν περιορίζουν την πρόσβαση σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή είχαν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ πλευρικής ροής.

Ερωτηθείς αν αυτό θα δημιουργούσε μια διάκριση «κοινωνίας δύο επιπέδων μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων», ο Μπλαιρ είπε ότι η «διάκριση» είναι μια φορτωμένη με ένταση λέξη, «αλλά πραγματικά στον έλεγχο κινδύνου, όλα έχουν να κάνουν με διάκριση.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε