Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να μιλήσει στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης CPAC που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Anatole στο Ντάλας στις 6 Αυγούστου 2022. (Brandon Bell/Getty Images)

Ο Τραμπ ζητά την «άμεση δημοσιοποίηση» του εντάλματος έρευνας για την επιδρομή του FBI

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι υποστηρίζει την άμεση δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την έρευνα του FBI στην έπαυλή του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, την οποία θεώρησε πολιτικά υποκινούμενη.

«Όχι μόνο δεν θα αντιταχθώ στη δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την αντιαμερικανική, αδικαιολόγητη και περιττή επιδρομή και διάρρηξη του σπιτιού μου στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, το Μαρ-α-Λάγκο, αλλά θα προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα ενθαρρύνοντας την άμεση δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων, ακόμη και αν έχουν συνταχθεί από ριζοσπάστες αριστερούς Δημοκρατικούς και πιθανούς μελλοντικούς πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι έχουν ισχυρό συμφέρον να μου επιτεθούν, όπως έκαναν τα τελευταία έξι χρόνια», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του στο Truth Social.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) ζήτησε την Πέμπτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο να αποσφραγιστεί το ίδιο το ένταλμα, κάποιο υποστηρικτικό υλικό και μια απόδειξη με τα αντικείμενα που πήραν οι πράκτορες του FBI από το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Τώρα που η επιδρομή έχει εκτελεστεί, οι δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν σε νέα κατάθεση ότι η δημοσιοποίηση του εντάλματος «δεν θα βλάψει τις λειτουργίες του δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας της κυβέρνησης να εκτελέσει το ένταλμα».

Ο διορισμένος από τον Μπάιντεν, υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, δήλωσε την Πέμπτη ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε την αίτηση για την αποσφράγιση των εγγράφων «υπό το φως της δημόσιας επιβεβαίωσης της έρευνας από τον πρώην πρόεδρο, των γύρω συνθηκών και του σημαντικού δημόσιου ενδιαφέροντος για το θέμα αυτό».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προθεσμία μέχρι τις 3 μ.μ. της Παρασκευής για να ενημερώσει τον αμερικανό δικαστή Μπρους Ράινχαρτ εάν ο Τραμπ συμφωνεί ή αντιτίθεται στην αποσφράγιση του εντάλματος και των σχετικών εγγράφων.

«Αποδέσμευση των εγγράφων τώρα!»

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την έφοδο του FBI στην έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς απόδειξη «εισαγγελικής παράβασης» και «εργαλειοποίησης του συστήματος δικαιοσύνης».

Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η επιδρομή υποκινείται από ανθρώπους που δεν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2024.

Στην τελευταία δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Truth Social, ο Τραμπ αναφέρθηκε στη δημοτικότητά του στις δημοσκοπήσεις και επανέλαβε τις δηλώσεις του ότι η επιδρομή ήταν «πολιτική εργαλειοποίηση των διωκτικών αρχών», κάτι που παρατηρείται συχνότερα σε αναπτυσσόμενες χώρες με διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα.

«Τα ποσοστά μου στις δημοσκοπήσεις είναι τα ισχυρότερα που έχουν υπάρξει ποτέ, η συγκέντρωση χρημάτων από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σπάει όλα τα ρεκόρ και οι ενδιάμεσες εκλογές πλησιάζουν γρήγορα», δήλωσε ο Τραμπ.

«Αυτή η άνευ προηγουμένου πολιτική εργαλειοποίηση της επιβολής του νόμου είναι ακατάλληλη και άκρως ανήθικη. Ο κόσμος παρακολουθεί καθώς η χώρα μας οδηγείται σε νέο χαμηλό επίπεδο, όχι μόνο όσον αφορά τα σύνορά μας, την εγκληματικότητα, την οικονομία, την ενέργεια, την εθνική ασφάλεια και τόσα άλλα, αλλά και όσον αφορά τις ιερές εκλογές μας! Δώστε τα έγγραφα στη δημοσιότητα τώρα!»

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε