Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλίν, αποχωρεί από το δικαστήριο E. Barrett Prettyman των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, στις 24 Ιουνίου 2019. (Alex Wroblewski / Getty Images)

Τραμπ: Απένειμε χάρη στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη την Τετάρτη στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, στρατηγό Μάικλ Φλιν, εν μέσω μιας τετραετούς ποινικής υπόθεσης.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να ανακοινώσω ότι ο στρατηγός Μάικλ Φλιν έλαβε πλήρη χάρη. Συγχαρητήρια στον @GenFlynn και την υπέροχη οικογένειά του, ξέρω ότι τώρα θα έχετε μια πραγματικά υπέροχη Ημέρα Ευχαριστιών!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Ο Φλιν είχε δηλώσει ένοχος για ψευδορκία στο FBI επειδή μίλησε με Ρώσο διπλωμάτη κατά τη μεταβατική περίοδο του Προέδρου Τραμπ το 2016. Ωστόσο, ο Φλιν, που εκπροσωπείται από την υψηλόβαθμη δικηγόρο Σίντνεϊ Πάουελ, ανακάλεσε την ενοχή του λίγο πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

Πριν από τη θέση του στην κυβέρνηση Τραμπ, ο Φλιν διετέλεσε διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας κατά τη διάρκεια της διοίκησης Ομπάμα. Η υπόθεση Φλιν χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει το αφήγημα ότι η εκστρατεία Τραμπ συνεργάστηκε με το Κρεμλίνο σε μια προσπάθεια επιρροής των εκλογών του 2016. Η κατηγορία εναντίον του Φλιν αφορούσε το εάν είπε ψέματα για τις κλήσεις του με τον Σεργκέι Κίσλιακ (Sergey Kislyak), τον πρώην Ρώσο πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ, ο Φλιν καθώς και άλλοι αντιπρόσωποι του Τραμπ έχουν κατηγορηματικά αρνηθεί ότι συνεργάστηκαν με τη Ρωσία. Η πολυετής έρευνα του πρώην ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ (Robert Mueller) δεν αποκάλυψε καμία τέτοια συνωμοσία.

Ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ πιστεύουν ότι ο Φλιν είναι θύμα αντιποίνων με πολιτικά κίνητρα από την κυβέρνηση Ομπάμα. Οι δικηγόροι του Φλιν, συμπεριλαμβανομένης της Πάουελ, κατηγόρησαν το FBI ότι έστησε ένα σχέδιο για να τον παγιδεύσει.

«Η χάρη του Μάικλ Φλιν εξαρτάται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο, αλλά δεδομένης της διαφθοράς που έχουμε δει στο δικαστικό σώμα και σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες που έδρασαν εναντίον του στρατηγού Φλιν, αυτή η δίωξη πρέπει να τελειώσει», δήλωσε η Πάουελ στην Epoch Times μέσω email.

«Το FBI και το DOJ αποτελούν εθνική ντροπή για περισσότερο από 15 χρόνια. Ήταν η ένθερμη ελπίδα μου να κάνω το δικαστικό μας σύστημα να λειτουργήσει για να απαλλάξει έναν αθώο άνδρα – όπως θα ήθελε όλη η Αριστερά εάν ήταν οποιοσδήποτε άλλος εκτός του Τραμπ ή του Μάικλ Φλιν, αλλά φθάνει, ως εδώ. Αυτό είναι άρρωστο. Είναι οδυνηρά προφανές ότι ο δικαστής Σάλιβαν παίζει ένα κακό πολιτικό παιχνίδι με τη ζωή και την οικογένεια ενός καλού ανθρώπου».

Τον Μάιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εγκατέλειψε την υπόθεση, αλλά ο προεδρεύων περιφερειακός δικαστής, Έμετ Σάλιβαν (Emmet Sullivan), δεν έχει ακόμη αποδεχθεί ή αρνηθεί την απόρριψη.

Ο Μπαρ έβαλε έναν εισαγγελέα τον Ιανουάριο για να ερευνήσει την υπόθεση. Η έρευνα αποκάλυψε έγγραφα που παρακινούσαν τον εισαγγελέα να προτείνει την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Φλιν. Ο Φλιν ζήτησε ανεπιτυχώς από το εφετείο να κάνει τον Σάλιβαν να αποδεχτεί την απόσυρση. Το εφετείο απέρριψε επίσης το αίτημα του Φλιν να κάνει τον Σάλιβαν να αναθεωρήσει.

Αναφορές νωρίτερα μέσα στην ημέρα κυκλοφορούσαν για το εάν ο Τραμπ θα έδινε χάρη στον Φλιν.

«Απλώς, ειλικρινά, αντανακλά τόσο άσχημα στη δημοκρατία μας, στις Ηνωμένες Πολιτείες», σχολίασε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ (Δημοκρατικός-Καλιφόρνια), πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Βουλής. Ο Σιφ υπήρξε κύριος υποστηρικτής τoυ αφηγήματος Τραμπ-Ρωσίας.

Τον Ιούλιο, ο Τραμπ έδωσε χάρη στον Ρότζερ Στόουν, πρώην συνεργάτη του, ο οποίος κατηγορήθηκε στην έρευνα του Μιούλερ. Ο Τραμπ είπε ότι ο Στόουν είχε γίνει άδικα στόχος σε ένα «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα.

Διαβάστε επίσης:

Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 2: Υποστράτηγος Μάικλ Φλυν

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε