Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σε ομιλία του στους Βοτανικούς Κήπους της Οξφόρδης μετά από μια συνάντηση των υπουργών υγείας της G7 στο Κολέγιο Μάνσφιλντ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στις 4 Ιουνίου 2021. (Steve Parsons - WPA Pool / Getty Images)

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου επικρίνει την Κίνα για έλλειψη διαφάνειας και προτρέπει να γίνει έρευνα για την προέλευση του COVID-19

Ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ δήλωσε την Πέμπτη ότι η έγκαιρη απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην πανδημία COVID-19 παρεμποδίστηκε από την έλλειψη διαφάνειας της Κίνας και ζήτησε «μια πλήρως ανεξάρτητη έρευνα στην Κίνα» σχετικά με την προέλευση του ιού του ΚΚΚ.

Εμφανιζόμενος ενώπιον της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο Χάνκοκ είπε ότι δεν ήξερε εάν η θεωρία περί «διαρροής» από εργαστήριο ήταν σωστή, αλλά πιστεύει ότι μια ανεξάρτητη έρευνα στην Κίνα θα ήταν «ζωτικής σημασίας» ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση της πανδημίας.

«Είναι ζωτικής σημασίας να διεξάγουμε ανεμπόδιστα μια πλήρως ανεξάρτητη έρευνα στην Κίνα ώστε να ανακαλύψουμε ό, τι μπορούμε, και να γίνει ανεμπόδιστα», είπε.

«Μέρος των μεταρρυθμίσεων που χρειαζόμαστε στον τρόπο λειτουργίας των παγκόσμιων συστημάτων είναι να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε τις σωστές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, γιατί προς το παρόν είναι αδύνατο να το κάνουμε. Πρέπει να το διερευνήσουμε μέχρι τέλους».

«Ένα από τα πράγματα που εμπόδισαν την πρώιμη αντίδρασή μας ήταν η έλλειψη διαφάνειας από την Κίνα. Αυτό πρέπει να διορθωθεί ως προς τη μελλοντική ετοιμότητα σε μελλοντικές πανδημίες», είπε.

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τον κόσμο η Κίνα να είναι πιο διαφανής σχετικά με τις πληροφορίες στον τομέα της υγείας όταν προκύπτουν προβλήματα».

Ο Χάνκοκ είπε ότι δεν μπορούσε να λάβει πληροφορίες σχετικά με την ασυμπτωματική μετάδοση του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) είτε από τις κινεζικές αρχές είτε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Είπε ότι άκουσε για πρώτη φορά ότι υπήρξε ασυμπτωματική μετάδοση στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2020.

«Ανησυχούσα τόσο πολύ για αυτό. Διοργάνωσα μια κλήση με την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μου είπαν ότι η κλήση σε σχέση με την Κίνα ήταν «πιθανώς μια λανθασμένη μετάφραση», είπε. «Μετά από αυτό δεν λάβαμε τα αποδεικτικά στοιχεία από την Κίνα που θα μπορούσαν να το αποδείξουν».

«Ήμουν σε μια κατάσταση που από την μία δεν είχα τρανταχτές αποδείξεις για το ότι μια παγκόσμια επιστημονική συναίνεση δεκαετιών ήταν λανθασμένη, αλλά το ένστικτό μου έλεγε ότι ήταν».

«Λυπάμαι πικρά που βασίστηκα στην επιστημονική συμβουλή από την αρχή και προχωρήσαμε με το σκεπτικό ότι υπάρχει ασυμπτωματική μετάδοση έως προκύψει κάτι άλλο που να το αναιρεί».

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το μονομερές κλείσιμο των συνόρων στην αρχή της πανδημίας δεν θα είχε μεγάλη διαφορά, καθώς η Κίνα εξακολουθούσε να επιτρέπει στους ανθρώπους να φύγουν εκτός χώρας.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο κόσμος θα μπορούσε να σταματήσει την έξοδο αυτού του ιού από την Κίνα είναι εάν η ίδια η Κίνα είχε σταματήσει της πτήσεις της προς το εξωτερικό».

«Εκτός αν ολόκληρος ο κόσμος αναλάμβανε δράση και έκλεινε τα σύνορα – όπως έχουν κάνει τώρα, τότε αυτό – θα καθυστερούσε μόνο [την εξάπλωση της ασθένειας] σε κάποιο βαθμό. Αυτό ήταν μια σαφής κλινική συμβουλή».

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακή διαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Η PA συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε