Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Ένα ζευγάρι περπατά στην άδεια Στόουν Στριτ στην οικονομική περιοχή της Νέας Υόρκης στις 30 Νοεμβρίου 2020 στην Νέα Υόρκη. (Angela Weiss/AFP via Getty Images)

Οι Αμερικανοί υποφέρουν από «ψευδαισθητική ψύχωση» σχετικά με τον ιό του ΚΚΚ, ισχυρίζεται ψυχίατρος

Από τον Μαρκ Τάπσκοτ

Τόση πολλή παραπληροφόρηση και υπερβολή σχετικά με την θνησιμότητα του ιού του ΚΚΚ – επίσης γνωστού ως νέου κορωνοϊού – έχει μεταδοθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, που πολλοί Αμερικανοί πάσχουν από «ψευδαισθητική ψύχωση», σύμφωνα με τον ψυχίατρο παίδων και νέων του Λος Άντζελες, δρ. Μαρκ ΜακΝτόναλντ.

Αυτό που ξεκίνησε ως φόβος για μια τότε άγνωστη ασθένεια με όνομα COVID-19, έχει εξελιχθεί έκτοτε σε αυτό που ο ΜακΝτόναλντ περιέγραψε στην Epoch Times την 1η Δεκεμβρίου ως εθνική ιατρική κατάσταση στην οποία «υπάρχει μια ψευδαισθητική ψύχωση που έχει πάρει τον έλεγχο όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν λογική σκέψη.»

«Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την μάσκα, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την κοινωνική απόσταση», είπε. «[Οι άνθρωποι] δεν ακούν εξηγήσεις, την λογική, ούτε δέχονται εκπαίδευση σε αυτό το σημείο. Βρίσκονται υπό ψυχωτικό έλεγχο από τον φόβο τους.»

Ο ΜακΝτόναλντ λέει ότι η κατάσταση είναι πιο διαδεδομένη στο Λος Άντζελες, όπου ασκεί την ιατρική, και στη Νέα Υόρκη, τοποθεσίες που περιέγραψε ως «την αρχή αυτού».

Οι επιβαλλόμενοι από την κυβέρνηση περιορισμοί και ο έλεγχος που ήταν αρχικά προσωρινοί τον Μάρτιο έχουν παραταθεί επανειλημμένα για μήνες και τώρα «έχουν γίνει κοινωνικοί έλεγχοι που επιβάλλονται από εμάς», είπε.

«Στην πραγματικότητα προέρχονται από εμάς, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους γείτονές μας. Προέρχονται από επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες.»

Ο ΜακΝτόναλντ σημείωσε ότι σε αρκετούς από τους φίλους του δεν τους επέτρεψαν, λόγω φόβου μετάδοσης, να είναι μαζί με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των Ευχαριστιών, το ίδιο και για τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν συμπτώματα της νόσου.

«Γνωρίζω καταστηματάρχες που έχουν υπαλλήλους που δεν θα προχωρήσουν προς τα εμπρός στον πάγκο για να δώσουν φαγητό σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμού αν δεν φορώ μάσκα», είπε.

«Έχω συναντήσει ανθρώπους που μου φωνάζουν αν μπω σε ανελκυστήρα χωρίς μάσκα για να πάω 10 δευτερόλεπτα σε άλλον όροφο, οπότε δεν χρειαζόμαστε πια αστυνόμευση, απλά χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.»

Σημειώνοντας ότι περίπου 268.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού του ΚΚΚ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με έναν ετήσιο μέσο όρο 45.000 θανάτων από γρίπη και περίπου 600.000 θανάτων από καρκίνο, η Epoch Times ρώτησε τον ΜακΝτόναλντ πώς θέτει αυτά τα στοιχεία σε προοπτική.

«Λοιπόν, πρώτα, νομίζω ότι η κρίσιμη λέξη εδώ είναι προοπτική», είπε ο ΜακΝτόναλντ. «Όταν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο άρχισε να κλείνει την Νέα Υόρκη, να κλείνει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία, βασικά να θέτει όλους σε κατάσταση κατ’ οίκον περιορισμού, είπε: “Εάν αυτά τα μέτρα που επιβάλλω σώσουν μία ζωή, θα αξίζει τον κόπο.”»

«Αυτό είναι ανόητο. Δεν παίρνουμε ποτέ μέτρα δημόσιας υγείας βασιζόμενοι στην διάσωση μίας ζωής. Εξετάζουμε την προοπτική, εξετάζουμε το κόστος, εξετάζουμε τους διαθέσιμους πόρους.»

Ο ΜακΝτόναλντ είπε ότι τα ομοσπονδιακά δεδομένα για τους θανάτους από τον ιό του ΚΚΚ «είναι πολύ ύποπτα» επειδή τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν αναγνωρίσει ότι «το 94 τοις εκατό των θανάτων είχε κατά μέσο όρο τρεις συννοσηρότητες [ταυτόχρονες ασθένειες], πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ο θάνατός τους αναμενόταν εντός των επομένων 6 έως 12 μηνών.» Το ποσοστό 94 τοις εκατό αναφέρεται σε περιπτώσεις θανάτου κορωνοϊού, όπου το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ονόμασε την ασθένεια του κορωνοϊού [ως αίτιο θανάτου].

Ο ΜακΝτόναλντ είπε ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που απεβίωσαν ήταν 80 ετών ή άνω, ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής, με βάση όλες τις αιτίες θανάτου, στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα 79 χρόνια.

«Έτσι, εάν οι μισοί από τους ανθρώπους που απεβίωσαν υποτίθεται από κορωνοϊό, είναι άνω των 80 ετών και είχαν τρεις ή περισσότερες συννοσηρότητες, αυτό μας λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν μαζί του και όχι λόγω αυτού», είπε.

Το πως πως θα έπρεπε να ονομάζονται οι θάνατοι ατόμων με κορωνοϊό και συννοσηρότητες υπήρξε και συνεχίζει να είναι θέμα διισταμένων απόψεων, μεταξύ αξιωματούχων, στατιστικολόγων και δημιουργών μέτρων για την δημόσια υγεία, από την έναρξη της νόσου.

Ο ΜακΝτόναλντ επεσήμανε επίσης μια πρόσφατη διάλεξη μιας οικονομολόγου του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η οποία, βάσει δεδομένων του CDC, είπε ότι οι συνολικοί θάνατοι λόγω όλων των αιτιών στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2020, σε σύγκριση με τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, δεν αντικατοπτρίζουν μια τεράστια αύξηση που θα μπορούσε να οφείλεται στην ασθένεια.

«Όλα αυτά δεν δείχνουν καμία ένδειξη ότι η COVID-19 δημιούργησε επιπλέον θανάτους. Οι συνολικοί αριθμοί θανάτων δεν υπερβαίνουν τους φυσιολογικούς αριθμούς θανάτου», δήλωσε η ομιλήτρια, καθηγήτρια Ζενεβίβ Μπριάντ.

Λίγο μετά την αναγγελία της διάλεξης από την φοιτητική εφημερίδα, ωστόσο, το άρθρο διαγράφηκε επειδή, σύμφωνα με τους συντάκτες, η έρευνα «έχει χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει επικίνδυνες ανακρίβειες που ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο της πανδημίας».

Οι συντάκτες ισχυρίστηκαν ακόμα πως ο ισχυρισμός της ομιλήτριας ότι τα δεδομένα δεν δείχνουν επιπλέον θανάτους που θα οφείλονταν στην ασθένεια, έρχονταν σε αντίθεση με ισχυρισμό του CDC ότι υπάρχουν 300.000 τέτοιοι θάνατοι. Η σελίδα του CDC, με όνομα Καταγραφέας Δεδομένων COVID, που αναφέρθηκε ως πηγή των συντακτών, δεν είχε διατυπώσει τέτοιον ισχυρισμό.

Ο ΜακΝτόναλντ είπε πως βλέπει το CDC «ως όχι πλέον αξιόπιστο, [επειδή] έχουν εκδώσει τόσες πολλές ακυρώσεις των ίδιων των μέτρων τους και των αποφάσεών τους.» Αναφερόταν στις αρχικές αρνήσεις της υπηρεσίας ότι οι μάσκες έχουν αποτέλεσμα στην πρόληψη της διάδοσης της νόσου και σε μετέπειτα αντιστροφές άποψης.

Παρόμοιες αντιστροφές έχουν γίνει από το CDC σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κοινωνικής απόστασης και του θέματος του εάν οι επιφάνειες θα πρέπει να καθαρίζονται επανειλημμένα για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου.

Ο ΜακΝτόναλντ είπε ότι σε πρόσφατη έρευνα του CDC, «ογδόντα τέσσερα τοις εκατό των ανθρώπων τους οποίους μελετούσαν, που είχαν κορωνοϊό, [οι ασθενείς αυτοί] είπαν σε αυτούς που έκαναν την έρευνα ότι φορούσαν μάσκα “συνεχώς ή σχεδόν πάντα”.»

Το CDC δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times.

Επικοινωνήστε με τον Μαρκ Τάπσκοτ στο
Mark.Tapscott@epochtimes.nyc

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε